ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ

 

Συναδέλφισσες-φοι, ένα χρόνο πανδημίας και είμαστε εκεί που αρχίσαμε, οι έλεγχοι και τα πρωτόκολλα σταματούν εκεί που δεν μπαίνουν εμπόδιο στην κερδοφορία ορισμένων. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν υπάρχει καν. Τα νοσοκομεία είναι μιας νόσου και τα προβλήματα που έχουμε σαν ηλικιακή ομάδα έχουν μπει στον αυτόματο ,ενώ ο ιδιωτικός τομέας υγείας θησαυρίζει και με κρατική στήριξη. Εν καιρώ πολέμου με τη νόσο, όλα ανάγονται στην ατομική ευθύνη.

Συνάδελφοι, ένα χρόνο τώρα δεν σταματάει η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας, στην υγεία, στη ζωή μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με την τρομοκράτηση του λαού εντείνοντας την καταστολή, αξιοποιώντας και προβοκατόρικες ενέργειες, όπως ο τραυματισμός του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μας καλούν να σταματήσουμε να διεκδικούμε εν καιρώ πανδημίας, ενώ δεν σταματάνε να ψηφίζουν δεκάδες νόμους στα εργασιακά, στην παιδεία, στην υγεία, χρησιμοποιώντας την αστυνομική τρομοκρατία. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν στον γύψο.

Στην Χίο μετά την πάνδηλη αντίθεση του Χιακού λαού να μην υπάρχουν στρατόπεδα –φυλακές για τους κατατρεγμένους των πολέμων από τους συμμάχους μας, προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία στρατοπέδου στο Θόλος. Μετά την περσινή βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ σχεδιάζουν νέα επίθεση στον εχθρό λαό. Τα σκεπασμένα στόματα έχουν φωνή και διεκδικούμε:

-Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας,χωρίς αποζημίωση.

-Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ,στα Μ.Μ.Μ ,στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις,ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

-Καμμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοιό.

-Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και καταστολή.

-Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά.

-Καμμία ανοχή στις προβοκατόρικες ενέργειες γνωστών –αγνώστων κουκουλοφόρων.

Καλούμε στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11.00 π.μ στην πλατεία Βουνακίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,μάσκες,αποστάσεις.

ΧΙΟΣ 17/3/2021

ΤΟ Δ.Σ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.