ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το σωματείο συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ, τιμά την 47η επέτειο από την ηρωϊκή  εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο αγώνας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία παραμένει επίκαιρος στις μέρες μας ,στις μέρες της πανδημίας.

Είναι μέρα μνήμης και αγώνα, αγώνα σε ιδιαίτερες συνθήκες ,παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Τιμάμε τα θύματα της 7χρονης δικτατορίας, τους νεκρούς, τους βασανισθέντες,όσους διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν.

Αγωνιζόμαστε σήμερα όντας ευπαθής κοινωνική ομάδα για ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

Μαζικά δωρεάν τεστ.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.

Από τη μια είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας,με την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,το διαχρονικό κλείσιμο μονάδων υγείας ,την υποστελέχωση  των  υπολοίπων ,καταλήγοντας σε νοσοκομεία μιας νόσου και με τις αγωνιώδης εκλήσεις  του προέδρου του Π.Ι.Σ  σε γιατρούς για να προστρέξουν να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.Και από την άλλη να επιρρίπτει την ευθύνη  στο εργατικό κίνημα εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν είναι  απλά άλλη μία «επέτειος» αλλά και αγωνιστική διεκδίκηση και φροντίζει με κάθε τρόπο να μη διαταραχθεί η επίθεσή της,με  τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή.

ΤΟ Δ .Σ      

ΧΙΟΣ 16/11/20

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.