Ανακύκλωση αποτσίγαρων με το σύνθημα #gopafree και στα Ψαρά

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και την εταιρεία ανακύκλωσης Cigaret Cycle ΑΜΚΕ, προχωράει  στην εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων με το σύνθημα #gopafree.

Η εν λόγω συνεργασία αποβλέπει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών, μέσω της τοποθέτησης 20 ειδικών κάδων συλλογής αποτσίγαρων σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, όπως πλατείες, παραλίες, πεζόδρομοι κ.α., προκειμένου να αποφεύγεται η αλόγιστη ρίψη τους, καθώς η βιοδιάσπασή τους πραγματοποιείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και είναι θανατηφόρα για τους διάφορους μικροοργανισμούς.

Τα αποτσίγαρα που συλλέγονται, προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Στη συνέχεια, προκύπτουν ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, ενώ τα υπολείμματα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.

Η επίσημη παράδοση των κάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10-11 Οκτωβρίου 2020, με τη συνοδεία ειδικού πληροφοριακού υλικού και καθαρισμού παραλιών από ομάδες εθελοντών.

Η δράση αυτή είναι η δεύτερη σε σειρά που πραγματοποιείται σε Νησιά του Β.Α. Αιγαίου, καθώς είχε προηγηθεί σχετική συνεργασία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» με τον Δήμο Χίου και την εταιρεία Cigaret Cycle.

Με στόχο τη δημιουργία και διαφύλαξη ενός καλύτερου και υγιούς περιβάλλοντος, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με κοινό το αίσθημα της περιβαλλοντικής αφύπνισης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.