Ανανεώνονται 786 συμβάσεις συμβασιούχων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έως τις 31 Μαρτίου 2024

 

Έπειτα από οδηγία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη,  ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης υπέγραψε τις αποφάσεις της Διαχειριστικής Αρχής για την  ανανέωση εφτακοσίων ογδόντα έξι (786) συμβάσεων που αφορούν σε Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου, που απασχολούνται στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στη Υπηρεσία Ασύλου και στην Αρχή Προσφυγών έως 31-3-2024.

Συγκεκριμένα, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις διακοσίων δώδεκα (212) εργαζομένων στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, είκοσι έξι (26) εργαζομένων στην Αρχή Προσφυγών και πεντακοσίων σαράντα οχτώ (548) εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου. Πρόκειται για μια πολύτιμη ομάδα εργαζομένων, με πολυετή εμπειρία και προσφορά, η συνέχιση της εργασίας των οποίων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής και Ασύλου.

Οι εν λόγω συμβάσεις χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ 2014-2020) και του Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ 2014-2020). Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την περαιτέρω παράταση των εν λόγων συμβάσεων μέχρι τέλος του 2024, ενώ εντός του 2023 θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη για τους συμβασιούχους της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας των στελεχών.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.