Ανεπίτρεπτοι βανδαλισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Υβριστικά συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου και όσων είναι κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφτηκαν από αναρχικούς του νησιού στους τοίχους και το προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα συνθήματα ήταν τα εξής: «Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της», «Κουφάλα Μάρκο έρχεται κρεμάλα», «ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ πυρήνες της φωτιάς» και άλλα παρεμφερή.

Οι επίτροποι της εκκλησίας εντόπισαν το πρωί της Κυριακής τους βανδαλισμούς αυτούς και αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία.
Ο Μητροπολίτης Χίου έχει δηλώσει αρκετές φορές την άποψή του περί της εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία», και συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του είχε καλέσει σε προσευχή υπέρ της Μακεδονίας όσους πιστούς το επιθυμούσαν στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής στη Μητρόπολη, την ώρα που θα ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος αφού ενημερώθηκε για τους βανδαλισμούς στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, δήλωσε τα εξής: «Ο Θεός να τους συγχωρεί πάντα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.