«Ανθρώπινες Διαδρομές» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΕΖΟΥΛΗ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο 2ος ΤΟΜΟΣ

 

Η εκπομπή που γράφει ιστορία στη χιακή τηλεόραση μεταφέρεται για δεύτερη φορά στο χαρτί κυκλοφορώντας, μετά τον 1ο  πέρυσι, τον 2ο τόμο του βιβλίου «Ανθρώπινες Διαδρομές» από τις εκδόσεις άλφα πι. Ο Δημήτρης Φρεζούλης επανέρχεται με τα οδοιπορικά δέκα πέντε, ακόμα, συμπατριωτών μας που μπορεί να έχουν φύγει από τη ζωή, όμως έγραψαν ο καθένας τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που είναι συγχρόνως και η αντίστοιχη αυτού του τόπου. Δέκα πέντε ψηφίδες με οδοιπορικά και  μαρτυρίες για εποχές και καταστάσεις που άφησαν βαθύ αποτύπωμα στο νησί μας.

Οι τόμοι των «Ανθρώπινων Διαδρομών» καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στη χιακή βιβλιογραφία που έχει σχέση με πρόσωπα που «έφυγαν» από τη ζωή, αλλά και γεγονότα που δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ουσιαστικά η ιστορία του νησιού μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έπαιξαν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στα τεκταινόμενα της Χίου, όπως καταγράφτηκαν τηλεοπτικά για την ομώνυμη εκπομπή της «Αλήθεια tv».

Στον 2ο τόμο περιλαμβάνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό οι συμπατριώτες μας:

ΓΙΟΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ: Ο αγωνιστής ναυτεργάτης

ΓΚΙΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: Το προοδευτικό μυαλό

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: Ο μακροβιότερος Μητροπολίτης

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ευπατρίδης γιατρός

ΖΥΓΟΜΑΛΑ- ΜΕΛΕΚΟΥ ΕΡΡΥΣΩ: Η απελευθερωμένη γυναίκα

ΚΙΟΛΕΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ: Ο αδικοχαμένος αγωνιστής

ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ο θυμόσοφος αρχηγός

ΜΠΕΝΟΒΙΑΣ ΝΙΚΟΣ: Ο διεκδικητικός λεωφορειούχος

ΠΛΑΚΩΤΑΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ο γοητευτικός δικηγόρος

ΠΥΛΙΑΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο ήρωας δάσκαλος του Κάστρου

ΣΙΔΕΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΝΤΑΗΝΑ): Ο «πατριάρχης» του ποδοσφαίρου

ΣΠΟΡΔΙΛΗΣ ΒΑΝΙΑΣ: Ο σπουδαίος ξενοδόχος

ΦΗΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: Ο άξιος εραστής της θάλασσας

ΧΑΒΙΑΡΑ- ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ: Η γλυκιά και πεισματάρα γιατρός.

Έτσι, και στον δεύτερο αυτό τόμο, περιλαμβάνονται αξιόλογες προσωπικότητες της χιακής ζωής των οποίων η παρουσία στο χιώτικο στερέωμα δεν πέρασε απαρατήρητη. Καθένας με τη δική του δράση και προσφορά, ειδικότερα και γενικότερα. Άνθρωποι που έβαλαν το δικό τους ξεχωριστό λιθαράκι στο τοπικό οικοδόμημα. Με τα όποια μειονεκτήματά τους, αφού ουδείς αλάνθαστος. Συμπατριώτες μας που κρίνουμε ότι δικαιούνται μια θέση στην ιστορία του νησιού, αφού σε πολλές περιπτώσεις τη διαμόρφωσαν οι ίδιοι.

Διάθεση στα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις άλφα πι, στο e-shop των εκδόσεων, www.alfapibooks.gr (Ροδοκανάκη 7) και αποστολή στο σπίτι σας στο τηλέφωνο 2271041287.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.