Ανισότητα στα επιδόματα Αλεξιπτωτιστών και Βατραχανθρώπων

 

 

Οικονομική Αποζημίωση Επιδόματος Αλεξιπτωτιστών –Επιδόματος Υποβρύχιων Καταστροφέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ   :      α.   Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ. 841/38/26939/Σ.5184/2018

β.    ΦΕΚ 1119/Β/27-3-2018

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε Χίου μας γνωστοποιεί τα παρακάτω όσον αφορά τις οικονομικές αποζημιώσεις των Αλεξιπτωτιστών:

  1. Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ένωση τυγχάνει αποδέκτης, έντονων παραπόνων και δυσαρέσκειας προσωπικού, που αφορούν στην διαφορά της οικονομικής αποζημίωσης επί του ύψους των επιδομάτων και ειδικών  αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα επί του επιδόματος πτώσεως Αλεξιπτωτιστών και Υποβρύχιων Καταστροφέων.
  2. Δικαιούχοι του επιδόματος πτώσεως αλεξιπτωτιστών είναι οι πτυχιούχοι αλεξιπτωτιστές μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, μόνιμοι εθελοντές, κληρωτοί και έφεδροι οπλίτες εφόσον συμπληρώσουν δύο (2) πτώσεις ανά εξάμηνο με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα ή ελεύθερης πτώσης στην ξηρά ή τη θάλασσα σύμφωνα με τα (α) και (β) σχετικά, τα οποία προκαλούν διαφοροποίηση μεταξύ των εν ενεργεία μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και  καθαρίζονται τα κάτωθι :

α. Πτώσεως Αλεξιπτωτιστών:

  1. Αξκοί – Ανθστές: 2.382,89 €
  2. ΔΕΑ -Υπαξκοί -Εθελοντές Οπλίτες: 1.949,63 €

β. Υποβρυχίων Καταστροφέων και Καταδυτικό:

  1. Αξκοί – Ανθστές: 3.249,41 €
  2. ΔΕΑ – Υπαξκοί -Εθελοντές Οπλίτες: 2.707,84 €
  3. Επίσης για την εκτέλεση άλματος στατικού ιμάντα και την εκπαίδευση βατραχανθρώπου τα οποία εκτελούνται σε ομάδες αξιωματικών και υπαξιωματικών, πραγματοποιήθηκε η ίδια εκπαίδευση και υλικά καθώς και υφίσταται ο ίδιος βαθμός επικινδυνότητας.
  4. Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. οφείλει να ασπαστεί και να σταθεί στο πλευρό του προσωπικού, ενστερνιζόμενο τον έντονο προβληματισμό των στελεχών και προκειμένου να καταστεί σαφής η αδικία που έχει δημιουργηθεί, προτείνει την παρέμβασή σας προκειμένου να εξισωθεί το χορηγούμενο επίδομα επικινδυνότητας σε όλες και σε όλους τις/τους δικαιούχους στο ύψος των (2.382,89,89) για πτητικό επίδομα Αλεξιπτωτιστών και (249,41 €) για επίδομα Υποβρυχίων Καταστροφέων.
  5. Παρακαλούμε την Π.Ο.Ε.Σ. για την ανάδειξη του ως άνω προβλήματος, προκειμένου να δοθεί πάγια και οριστική λύση.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

 

  1. Οι κ.κ. Βουλευτές την Χίου τους οποίους αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Αναστάσιος Μάντζαρης

Ανχής(ΠΖ)

6934002590

Για τον απουσιάζοντα Πρόεδρο

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Μαυρίδης

ΕΜΘ Αλχίας (ΔΒ)

6973791303

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.