Ανοιχτή επιστολή στον Υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια έστειλε το Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα μέλη του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. περιγράφουν αναλυτικώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας στο τομέα της υγείας με την ελπίδα το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει βελτίωση τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τους εργαζόμενους του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου. Στην Επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας αναφέρουν τα παρακάτω:

“Σήμερα, η περίθαλψη των κατοίκων του νησιού της Χίου, της Αιγνούσας και των Ψαρών και οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων απαιτούν άμεσες πράξεις.

Με αφορμή τα (3) τρία τραγικά περιστατικά της Κυριακής 7-7-2019, καθώς και την αδυναμία του ΕΚΑΒ Χίου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του (εξιτήρια κλινικών) εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του, την ώρα που οι κλινικές στενάζουν να εξασφαλίσουν κλίνες για νέες εισαγωγές ασθενών,  αναδεικνύεται  δυστυχώς για μία ακόμα φορά η ανεπάρκεια του Υγειονομικού Συστήματος στο ακριτικό Αιγαίο.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις και διεκδικήσεις μας στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσκαλούμε – προκαλούμε το νέο Υπουργό να δει από κοντά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, ασθενείς και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, τα Κέντρα Υγείας και αγροτικά περιφερειακά ιατρεία. 

Με τους ρυθμούς εργασιών, για την αποπεράτωση των κτηρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου να είναι κατώτερες των περιστάσεων και των αυξημένων  αναγκών περίθαλψης .

Η παθολογική κλινική  συνεχίζει να ασφυκτιά και οι εργαζόμενοι  αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και λόγω των συνθηκών περίθαλψης εξαιτίας της ανεπάρκειας κλινών.

Τα κτήρια έπρεπε να έχουν αποπερατωθεί χθες! Δεν μπορεί να ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των νοσηλευτικών υπηρεσιών!

Το λιγοστό και εξουθενωμένο προσωπικό, αναγκάζεται να εντατικοποιεί τους ρυθμούς εργασίας του, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, να βρίσκεται στη βάρδια με ελλιπή σύνθεση, να βιώνει τις δύσκολες καταστάσεις των ασθενών και η ανεπάρκεια του συστήματος να το εμποδίζουν να δίνει λύσεις.

Να δουλεύει και να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όμως να δουλεύει με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας  (ΟΑΕΔ,  συμβάσεις έργου κλπ) και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του. Με τη λήξη δε των συμβάσεων των συναδέλφων η λειτουργία του νοσοκομείου θα βρεθεί κάτω από τα όρια  ασφαλείας και ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές θα είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.  

 Όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, δια της Διοίκησης του Νοσοκομείου «έδειξαν το ενδιαφέρων τους» για τη στελέχωση  με το απαιτούμενο προσωπικό των κλινικών του Νοσοκομείου μας!!!

Με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς στερούν την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
Ο λαός του νησιού δια των φορέων του πρέπει να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να στελεχωθούν πλήρως με το απαραίτητο μόνιμο Νοσηλευτικό, Ιατρικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, όλες οι κλινικές και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.
Καμία ανοχή στον εμπαιγμότων κυβερνώντων.
Οι ανθρώπινες ζωές πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.
Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία.
Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με βάση τις σημερινές ανάγκες.
Απαιτούμε τη δημιουργία  σύγχρονων κλινικών  πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.
Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Απαιτούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από το κρατικό Προϋπολογισμό.
Άμεση στελέχωση  του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.