Ανοιχτό κάλεσμα ΟΝΝΕΔ/ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Η πύρινη καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα μας δοκιμάζει τις αντοχές των πυροσβεστών και των ανθρώπων που κινδύνευσαν να χάσουν ή έχασαν τις περιουσίες τους. Η έγκαιρη και άρτια λειτουργία του 112 έχει ως αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή, ωστόσο η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ.

Η ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για τη συνδρομή των συμπολιτών μας στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας έχει ήδη αποστείλει είδη πρώτης ανάγκης προς τις περιοχές αυτές.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, με τις πυρκαγιές μαίνονται σε περισσότερες περιοχές της χώρας, προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν αυτές τις κρίσιμες στιγμές να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, στα κάτωθι σημεία συγκέντρωσης:

Αθήνα: Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρες 14:00-18:00 στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Πειραιώς 62 Μοσχάτο)

Θεσσαλονίκη: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου και Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου) όλο το 24ωρο

Εύβοια: Λεωφόρος Χαΐνά 93, Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Χαλκίδα και ώρες 08:00-12:00

Ηλεία: Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, Πύργος ώρες 08:00-12:00

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Στις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζουν την χώρα μας οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Γι’ αυτό το λόγο σε συνέχεια της πρώτης κίνησης που πραγματοποιήσαμε, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει τους συμπολίτες μας που έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί προκειμένου να ανακουφίσουμε έσω και ελάχιστα τον πόνο και την οδύνη αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα, ας μην ξεχάσουμε πως πρέπει να τηρούμε όλες τις οδηγίες των αρχών και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούμε τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και το φυσικό περιβάλλον από αυτή την καταστροφή».

Κατάλογος ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Εμφιαλωμένα νερά 500ml
  • Συσκευασμένους χυμούς
  • Συσκευασμένες τροφές (κέικ, ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ – ΟΧΙ μακαρόνια και ρύζι)
  • Snacks – φρυγανιές – κράκερς
  • Υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια- Μωρομάντηλα
  • Πάνες για μωρά
  • Tροφή για σκύλους και γάτες

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.