«Αντιδράστε σαν βασιλιάδες γιατί έτσι σας αντιμετωπίζω και πράττω για εσάς. Δεν αξίζει στον Χιώτικο λαό να πέφτει στο βούρκο»

 

Μία ημέρα πριν την αυριανή κινητοποίηση , ο Δήμαρχος Χίου ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ότι δεν θα συμμετάσχει σε ανούσιες όπως είπε συγκεντρώσεις,  υποστήριξε την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Ν. Μηταράκη στο θέμα του μεταναστευτικού, υποστήριξε ότι το πρόβλημα των αντιπολιτεύσεων είναι ο ίδιος ενώ δήλωσε ότι είναι υπερ της δομής.

 

Είμαι ο πρώτος που υπέδειξα χώρο ως αντιπεριφερειάρχης

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι έχει διεκδικήσει και έχει αφουγκραστεί την απαίτηση των πολιτών και έχει προτείνει λύσεις: « Είναι γνωστό και αποτυπωμένο εμπράκτως ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχοντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας  επιδιώκουν την εύρεση λύσεων και όχι τη μόνιμη δημιουργία προβλημάτων και εντάσεων που θίγουν και πάνε βήματα πίσω το νησί μας. Είναι επίσης γνωστό ότι είμαι ο πρώτος αλλά και ο μόνος που υπέδειξα χώρο «τις Μπαμπακιές» για τη δημιουργία της δομής που θα ανακουφίσει τους κατοίκους των Καμποχώρων και ιδιαίτερα του Χαλκειούς με το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Είμαι επίσης εκείνος που πρώτα από όλους εναντιώθηκα για το Θόλος κάνοντας έκκληση προς όλους για μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης προσθέτοντας ότι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων διεκδικώντας τα δίκαια για το νησί.  

 

Η λογική του τίποτα και πουθενά διατηρεί τη ΒΙΑΛ

Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε και σε όσους αυτοπαρουσιάζονται ως επαναστάτες.

« Χρειάζεται ωστόσο να τα υπενθυμίσω σε ορισμένους που αυτοπαρουσιάζονται επαναστάτες. Δυστυχώς, πρέπει να τους πληροφορήσω ότι με τη στάση τους επαναστατούν έναντι του νησιού, δυναμιτίζουν και ερίζουν, θολωμένοι από την εμμονή τους να στυλώνουν τα πόδια στην άρνηση, να κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια αλλά και τα αφτιά στα τόσα επιχειρήματα και λόγους για τους οποίους το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και το νησί να γυρίσει σελίδα. Επιδιώκουν και ποντάρουν στο διχασμό, ενώ η ενότητα επιβάλλεται να είναι ο πρωταγωνιστής.

 

Η δομή είναι δομή όχι υπερδομή

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο μέγεθος της δομής, η οποία είπε ότι θα είναι η μικρότερη στο Αιγαίο. « Όμως όπως και να το κάνουμε η δομή είναι δομή – όχι υπερδομή και συγκεκριμένα δυναμικότητας 1240 ατόμων- μικρότερη από τα υπόλοιπα νησιά και σαφώς πολύ μακριά από το παραπληροφοριακό τσιτάτο «η 2η μεγαλύτερη δομή στην Ευρώπη»… Χίος 1240,Σάμος 2040, Κως 2356, Λέρος 1780, Λέσβος 3000».

 

 

Η φύλαξη δεν είναι φυλακή

Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «Η φύλαξη δεν είναι φυλακή αλλά μέθοδος θωράκισης του νησιού μας που ως ακριτικό είναι εύλογο ότι πρέπει να είναι αυξημένη.

Εμείς, στο Δήμο δεν είμαστε όμως ούτε μάγοι, ούτε ταχυδακτυλουργοί. Είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και καθημερινά πετυχαίνουμε να πάμε το νησί παρακάτω»

 

Δεν θέλω να διχάσω.

«Ο λόγος της παρούσας δήλωσης είναι όχι ο διχασμός τούτου του νησιού αλλά οι βέλτιστες συνθήκες ζωής όλων μας. Ως εκλεγμένος,  από εσάς , δήμαρχος, έχω 24 ώρες υποχρεώσεις και πάνω απ’ όλα ηθικές. 

… Θα ήθελα οι αντιπολιτεύσεις, με τις όποιες θέσεις τους , να απαντήσουν σε όλους εσάς σε ποια νομοθεσία στηρίζονται, και ποια η νομιμότητα όλων των ενεργειών τους; δεν χρωστούν σε εμένα απάντηση την οφείλουν σε εσάς.  Το βάρος τούτης της θητείας μοιράζεται σε όλους μας , όμως είτε έτσι είτε αλλιώς ο μόνος που θα δείχνουν με το δάχτυλο θα είμαι εγώ.  Γιατί πολύ απλά το πρόβλημα τους είναι ο Κάρμαντζης. 

Είναι καταγεγραμμένα όλα τα δημοτικά συμβούλια,  και σας διαβεβαιώ πως στα σοβαρά ζητήματα δεν υπηρετούν καν τη θέση που έχουν».

 

Είστε ελεύθεροι να αντιδράσετε

«Αγαπητοί μου είμαι στη διάθεσή όλων σας να σας δώσω απάντηση σε κάθε ερώτημα και κάθε απορία.  Είστε ελεύθεροι να αντιδράσετε γιατί και αυτό είναι στη φύση του ανθρώπου.  Αντιδράστε σαν βασιλιάδες γιατί έτσι σας αντιμετωπίζω και πράττω για εσάς. Δεν αξίζει στο χιώτικο λαό να πέφτει στο βούρκο», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.