Αντιπρόεδρος ΟΕΒΕ Δημήτρης Κυτριλάκης: Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας! 

 

Ολόκληρη η ομιλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου από την κινητοποίηση της Τετάρτης, η οποία εκπφωνήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕ κ.Δημήτρη Κυτριλάκη.

«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

 Η Κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της για τη δημιουργία νέας δομής-φυλακής προσφύγων και μεταναστών στην απομακρυσμένη περιοχή του 15ου χλμ του Αίπους.

 Ο εγκλωβισμός στις νέες εγκαταστάσεις-εξορία αποτελούν απάνθρωπη λύση για τους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους που αναμένουν να πάρουν την έγκριση για να φύγουν στις χώρες προορισμού τους αφού στην περιοχή του Αίπους οι καιρικές συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες ενώ δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή και παρουσία.

 Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου για ακόμη μια φορά εκφράζει την πλήρη εναντίωση της στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών αφού στερεί στους ανθρώπους το δικαίωμα διαβίωσης στις χώρες τους και τους οδηγεί στον ξεριζωμό και ταυτόχρονα τους εγκλωβίζει στα νησιά σε απάνθρωπες συνθήκες, απαγορεύοντας να φθάσουν στις χώρες προορισμού τους ,ενώ παράλληλα οι συνέπειες στις ζωές των νησιωτών είναι τεράστιες.

 Είναι ξεκάθαρο ότι η Ε.Ε. φοβάται το ενδεχόμενο ότι οι πρόσφυγες που θα περάσουν στην ενδοχώρα θα βρουν τρόπο να περάσουν τα σύνορα παράνομα, επομένως για τους Ευρωπαίους η θάλασσα που χωρίζει τα νησιά μας από την υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί προστασία.

 Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν ότι η «εκτός ελέγχου» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά είναι αποτέλεσμα άθλιων πολιτικών παιχνιδιών, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο και οι προσφυγικές ροές δε θα σταματήσουν ποτέ.! 

Πληγή για τα νησιά μας δεν αποτελούν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι αλλά οι αισχρές πολιτικές που ακολουθούν οι τελευταίες Κυβερνήσεις «δίνοντας το χέρι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

 Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων καλεί τους συμπολίτες να βάλουν ένα τέλος στα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας! 

Ζητάμε • τη λειτουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα!

  • Την ολιγοήμερη παραμονή τους στη δομή σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων ή ασύλου έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά
  • Να αξιολογηθούν και να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ  
  • Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.