Αντισταθμιστικά μέτρα ζητούν οι καταστηματάρχες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου οι επιχειρήσεις εστίασης να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητούν τα σωματεία καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Βορείου Αιγαίου.

Η Χίος σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας βρίσκεται στο επίπεδο 2, στο επίπεδο επιτήρησης, με βάση το οποίο τα καταστήματα εστίασης από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και για 14 ακόμα ημέρες θα κλείνουν στις 12.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Χίου, κ. Κωνσταντίνο Βεζέρη θα σταλεί κοινή επιστολή από όλους τους εκπροσώπους των νησιών του Βορείου Αιγαίου προς τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς τους καταστηματάρχες αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Ο κ. Βεζέρης, σε δηλώσεις του τόνισε ιδιαίτερα ότι το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.30 θα φέρει σίγουρα μείωση του τζίρου με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα να μπουν σε αναστολή εργασίας, και στη συνέχεια πολλά καταστήματα καφέ ή εστίασης θα αναγκαστούν να κλείσουν.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.