ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥΛΙΑΡΟΣ … Έφυγε η μεταλλική στεντόρεια γάργαρη και καθαρή φωνή του Ραδιοφώνου του Ελληνισμού και του Αθλητισμού!

ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη στον Αντώνη!
Δεν είμαστε κολλητοί λόγω διαφοράς ηλικίας με περνούσε τρία χρόνια. Αλλά βρεθήκαμε τέλος δεκαετίας 1950 και αρχές της δεκαετίας του 1960 συναθλητές του ΝΟΧ. Εγώ ήμουν Αθλητής στο πρόσθιο και λίγο πεταλούδα αλλά βλέποντας τον Αντώνη μαζί με τον Δήμη να συναγωνίζονται στο ύπτιο άρχισε να μου καλοαρέσει και έτσι έμαθα και ύπτιο και έγινα αρκετά καλός. Θυμάμαι ότι όταν στο τέλος του 1964 μαθητής πλέον της ΣΤ’ τάξης της Εμπορικής Σχολής που συνεργαζόμαστε στο Χιακό Λαό με τον Στέφανο Τσουρή και βρέθηκα αθλητικός ανταποκριτής της Αθλητικής εφημερίδας ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ που ο ίδιος με διόρισε λόγω των γνώσεων μου ως Αθλητής βρέθηκα να έχω για πολύ λίγο διάστημα και συνεργασία με τον αείμνηστο Αντώνη Πυλιαρό!
Ήταν το αηδόνι των γηπέδων και των παρελάσεων με την μεταλλική στεντόρεια γάργαρη και καθαρή φωνή του με άπταιστα ελληνικά γιατί τα χρόνια εκείνα στα σχολεία μαθαίναμε άριστα Ελληνικά ως πρωτεύον μάθημα. Η πορεία του στο ραδιόφωνο πρωτίστως αλλά και στην τηλεόραση όπως και στον ημερήσιο τύπο των Αθηνών είναι γνωστή και δεδομένη. Υπάρχουν και συνεργάτες του και συμμαθητές του που πιστεύω ότι θα γράψουν δυο λόγια για τον Ευπατρίδη Χιώτη που πραγματικά τίμησε και θα τιμά εσαεί την Χίο με το έργο του! Οι φωτογραφίες δηλώνουν ότι πολλά από τα κτίρια και από τους ανθρώπους φεύγουν ή γκρεμίζονται από το πέρασμα του χρόνου, αλλά πιστεύω η καταγεγραμμένη ιστορία παραμένει είς τόν αιώνα τον άπαντα! Καλό ταξίδι γείτονα και πατριώτη και συναθλητή με τα κοντά παντελονάκια με το πηλίκο του Γυμνασίου και πάντα με την αθλητική εφημερίδα στο χέρι!
Την φωτογραφία αυτή την δανείστηκα από την ανάρτηση του συμμαθητή σου Δημήτρη Αναγνώστου φίλου μου στο διαδίκτυο και εκ των προτέρων τον ευχαριστώ! Τα λόγια δυστυχώς είναι περιττά δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τον παράδεισο, άλλαι αι βουλαί του υψίστου που πολλές φορές κόβει Μεσσαριά! Εύχομαι η πολιτεία ή η Χιακή ή της πρωτεύουσας καθώς και η Αθλητική οικογένεια να τον τιμήσουν μεγαλοπρεπώς και δεόντως με το όνομα του!
ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη μεγάλε Ευπατρίδη Χιώτη Αντώνη Πυλιαρέ!
Έφυγες και εσύ σημαδιακή ημέρα για να μην σε ξεχνάμε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τον αδελφό του που βρισκόμαστε τα καλοκαίρια στην πλατεία Βουνακίου!
Χίος 26 Δεκεμβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.