Αν περιμένετε Μελέτες και σχέδια…φέξε μου και γλίστρησα!

Ακούω εδώ και πολλές μέρες από τα ΜΜΕ και τους τοπικούς φορείς και άρχοντες  καθώς και σχολιαστές παντός επιστητού να μιλούν και να σχολιάζουν το τι μπορεί να γίνει για τα κύματα που κτυπούν τα οχήματα στα φανάρια στο Τάγμα του Δεσπότη!

Ακούω για χρονοδιάγραμμα και μελέτες και έρευνες και σχέδια με ποιόν τρόπο θα σταματήσουν τα κύματα να πέφτουν πάνω στα αυτοκίνητα και να πλημμυρίζουν οι δρόμοι!
Όλοι τους σκέφτομαι μεθόδους χρονοβόρους και δαπανηρούς …. στην κυριολεξία στάσου Τούρκο νά γεμίσω πού λέει μια παλιά ρήση.
Στο συγκεκριμένο σημείο θυμάμαι ότι υπήρχαν μέσα στην θάλασσα δύο σπίτια για πολλά χρόνια και στην πραγματικότητα ήταν και οι κυματοθραύστες της θάλασσας!
Βέβαια ήταν παράνομα κατά την νομοθεσία της Αιγιαλίτιδος ζώνης και του σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού και αναγκαστηκά κατεδαφίστηκαν όταν έγινε η επέκταση του δρόμου!
Βέβαια την δεκαετία 1980 και εντεύθεν έγιναν πολλές προσχώσεις με βράχια και με έργα επί της Αιγιαλίτιδος ζώνης από την Δασκαλόπετρα μέχρι τον Αρμένη ποταμό δηλαδή τα όρια του πρώην Δήμου Βροντάδου λίγα μέτρα παραπάνω από την περιοχή   …φυσικά χωρίς αδειοδότηση και κουραφέξαλα αλλά με τσαμπουκά  με τα μεγάλα φρύδια του τότε Δημάρχου που τούς έγραφε όλους στά παλιά του τα παπούτσια και πήγαινε συνεχεία αυτόφωρο!
Η υπόθεση είναι ότι τα έργα έμειναν και μάλιστα στολίζουν και κάνουν ευχάριστη την ζωή όλων των κατοίκων όλες τις εποχές!
Και ας τολμήσει όποια κρατική υπηρεσία θέλει να τα χαλάσει!
Φίδι στον κόρφο της!
Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση της προστασίας των οχημάτων και των πεζών από τα κύματα της θάλασσας είναι ένας και μοναδικός και ας μήν τολμά κανείς να τον ομολογήσει!
Να φωνάξουν τα φορτηγά των εταιρειών του Ζαννάρα του Ζενιώδη και του Πικούνη  και όποιος άλλος εργολάβος υπάρχει και μέσα σε μία εβδομάδα να γίνουν προσχώσεις με μεγάλα βράχια από τα νταμάρια και να υπάρχει και επέκταση της ξηράς Δόξα τον Χριστό και την Παναγία τα βουνά μας διαθέτουν πλούσια και μπερικέτι από βράχια!
Και οπωσδήποτε με πολύ μικρό κόστος και έξοδα κατασκευής!
Απλό και κατανοητό… αλλά πρέπει να διαθέτει κανείς κότσια και μεγάλα φρύδια για να γίνουν άμεσα και γρήγορα τέτοια έργα , αλλά να κάνουν τα στραβά μάτια οι διαφορές καρεκλοκένταυρες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.
Γιατί μια παροιμία λέει: ” Αν Δεν βρέξεις κώλο .. Ψάρι δεν τρώ “!
Αυτά από μένα και τις προσωπικές μου απόψεις!
Καλημέρα Χίος Καλημέρα Άρχοντες! 
Χίος 27 Νοεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.