Απάντηση του μπάρμπα Ανέστη στους “γκρίζους λύκους” της Τουρκίας, αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος

 

 

“Γκρίζε λύκε”,

Τούτο είναι το πρώτο και τελευταίο γράμμα που, στα γεράματά μου, γράφω σαν απάντηση σ’ έναν άγνωστό μου και μάλιστα φασίστα.

΄Ομως, με πνίγει η οργή για όσα μου έγραψες εσύ, ο εθνικιστής “γκρίζος λύκος” που δηλώνει φανατικός οπαδός του Μπαχτσελί και στηρίζει Ερντογάν.

΄Ακου λοιπόν “γκρίζε λύκε”. Τα γρυλίσματα και οι κραυγές σας, κατά που λε και το στεφάνι μου, θυμίζουνε τις βροντερές εκπυρσοκροτήσεις κάθε φορά που θα φάω φασολάδα. Από πού και ως πού βρε ανιστόρητε βγαίνει ότι είμαστενε επί τετρακόσια χρόνια υπήκοοι των Σουλτάνων σας; Σκλάβοι και υπόδουλοι βρεθήκανε οι πρόγονοί μας από λάθη των καλοζωϊσμένων Βυζαντινών.

Βρέθηκε κατακτημένος ο Ελληνισμός και μαζί του πολλοί άλλοι Λαοί της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, μπροστά στην κατακτητική ορμή άξεστων και άρπαγων Μογγόλων που μας κουβαλήθηκαν από τα βάθη της Ανατολής. Καυχιέται ο κομπλεξικός νεοσουλτάνος σου, ο Ερντογάν, ότι, η Αγιά Σοφιά, αποτελεί κτήμα σας, μιας και προέρχεται από κατάκτηση. Τα ίδια λε και για την Βασιλεύουσα, την Πόλη των Πόλεων, την ένδοξη Κων/πολη. Τα ίδια για τη Σμύρνη και για την Πέργαμο, την Έφεσο, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Παναγία Σουμελά, τα αρχαία θέατρα και πάει λέγοντας. Τίποτα από αυτά δεν έχει δική σας σφραγίδα.

΄Ομως, από αυτά τα Ελληνικά, Βυζαντινά, Χριστιανικά, Ρωμαϊκά και άλλων Λαών Μνημεία, μαζεύετενε χρήμα με τη σέσουλα από τα εκατομμύρια τους τουρίστες. Αυτά τα μνημεία δίνουνε ανάσες ζωής κάθε χρόνο στη Χώρα σας.

Θυμίζετενε “γκρίζε λύκε” τους κούκους, τα πουλιά δηλαδή που θεωρούνε ότι δεν υπάρχει λόγος να φτιάξουνε δική τους φωλιά, αφού βρίσκουνε έτοιμες φωλιές άλλων πουλιών όπου και, πονηρά, αφήνουνε και τα δικά τος αυγά που τα κλωσούνε άλλες κλώσες. Και σα να μην φθάνει αυτή η απατεωνιά, μόλις βγούνε από το αυγό οι μικροί κούκοι, από βάρβαρο ένστικτο, πετούνε όξω από τη φωλιά τα άλλα πουλάκια για να μείνουνε μόνοι τους. ΄Ετσι μεγαλώνουνε από τη μητριά-νταντά, που δεν έχει καταλάβει τί έγινε από τους εισβολείς.

 Μήπως “γκρίζε λύκε” σου θυμίζει κάτι η συμπεριφορά του κούκου; Μήπως θυμίζει γενοκτονίες κατά άλλων Λαών από τους προγόνους σου;

Γράφεις πολλά για τα νησιά μας και ότι θα είναι δίκαιο να σας λυπηθούμενε να σας επιστρέψομενε καμιά εκατοστή και μάλιστα τα πιο γνωστά, τα πιο όμορφα και ονομαστά και τα πιο αγαπημένα των τουριστών. Είναι σα να λες ότι ήτανε δικά σας, ότι σας τα αρπάξαμενε και τώρα πρέπει να σας τα γυρίσομενε πίσω.

Ξεχάνεις φαίνεται εσύ και οι όμοιοί σου ότι, τα νησιά μας, όπως και όλα τα μέρη της Πατρίδας μας, τα ελευθέρωσε ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός με επαναστάσεις και ξεσηκωμούς και ο Ελληνικός Στρατός και το Πολεμικό μας Ναυτικό μετά από νικηφόρους πολέμους, κατά των προγόνων σου Οθωμανών. Όλα αυτά ήταν ανέκαθεν δικές μας Πατρίδες, δικά μας εδάφη, που βρέθηκαν κατακτημένα από σας επί αιώνες.

    Για να ξαναγίνουν Ελληνικά σκοτώθηκαν χιλιάδες πρόγονοί μας, άπειροι σφαγιάσθηκαν, ατιμάσθηκαν γυναίκες και χύθηκαν ποτάμια αίματος. Σύνθημά τους ήταν το “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Με το ίδιο σύνθημα σας λέμε λοιπόν και μεις σήμερα ότι, όσα επανακτήσαμε με αίμα και θυσίες ούτε τα παραχωρούμε ούτε και τα παζαρεύουμε. Τελεία και παύλα.

Μας θυμίζετε κάθε τόσο και λιγάκι το 1922. Τότε χάσαμε την Ελληνική Μικρασία από δικά μας λάθη. Σήμερα, διχασμός στα Εθνικά θέματα δεν υπάρχει. Απέναντί σας είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Και να ξέρεις ακόμα κάτι. Το μέγεθος δεν μετρά πάντα. Ούτε το 1912 μέτρησε ούτε και το 1940, όταν, οι πατεράδες μας, πήραν φαλάγγι τους πανίσχυρους Ιταλούς του φασίστα Μουσολίνι στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας, φωνάζοντας σαν τρελοί “ΑΕΡΑ”.

Αυτή την τρέλα την έχομενε και σήμερα όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και μην το παραζορίζετενε το πράμα.

Αν δεν ξέρεις, μάθε “γκρίζε λύκε” ότι, η κυρά της Ρω, μόνη της έζησε επί χρόνια πάνω στο νησάκι της, δίπλα στο Καστελόριζο, υψώνοντας καθημερινά τη γαλανόλευκη σαν “καρφάκι” ενοχλητικό στα μάτια σας. 

    Ακόμη λοιπόν και αν μείνομε λίγοι, ακόμη και αν εσείς φθάσετε τα εκατό εκατομμύρια, θα ακούτενε να σας φωνάζομενε “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”.

Μακάρι βέβαια να σας δώσει φώτιση ο δικός σας Θεός μήπως και αλλάξετενε μυαλά και ρότα. Ο δικός μας, ο αληθινός Θεός έχει πει “αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”. Θα θέλαμε να μπορούμε να ζήσομενε ειρηνικά σαν καλοί γείτονες. Όμως, φαίνεται ότι, αυτό, δεν το θέλετε εσείς. Όπως λένε κάποιοι, θα είναι καλό να ισχύσει το “Αγάπα με να σ’ αγαπώ”. Διαφορετικά θα εφαρμοσθεί από μας το “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”.

Ελπίζω να κατάλαβες ήντα θέλω να πω….

ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο

22 Ιουνίου 2022

 

Υ.Γ.  “Γκρίζε Λύκε”, εσύ μπορεί να καταλάβεις ήντα θέλω να πω. ΄Ομως κάποιοι Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, ακόμη και τούτη την ώρα δεν χαμπαρίζουνε. Για φθηνά ψώνια και για να “πάρουνε αέρα διακοπών” σας τα ακουμπάνε κανονικά, ενισχύοντας έτσι το στρατό σας.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να τους τιμήσετε ως μεγάλους “χορηγούς” του Έθνους σας….

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.