Απέναντι από τη Λέσβο συγκεντρώνει τους μετανάστες η Τουρκία μετά την καραντίνα

Με λεωφορεία στα παράλια, μόλις τελειώσει η καραντίνα τους, βορειοανατολικά της Λέσβου, μεταφέρει πρόσφυγες η Τουρκία και τους προτρέπει να περάσουν απέναντι.
Όπως μεταδίδουν τούρκικα μέσα , από τους καταυλισμούς της Τουρκίας, όπου παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, οι μετανάστες οδηγούνται μετά τη λήξη της στα παράλια απέναντι από τη Λέσβο, όπου ενθαρρύνονται από τους Τούρκους να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ήρθαν στο φως πληροφορίες για συγκεντρώσεις μεταναστών, ασθενών με κοροναϊό, στα τουρκικά παράλια, τους οποίους η Τουρκία επιχειρεί να τους προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω της πανδημίας.
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps εσωτερικού με λεωφορεία. Πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι από τις Καστανιές, και η Τουρκία φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα με οργανωμένο σχέδιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.