Απέχει η Δημοτική Αρχή από το σημερινό μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

 

 

Με τη χρήση λαϊκών παροιμιών « όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» αλλά και με αναφορές σε παραμύθια με βασιλιάδες και δράκους,  θέλησε ο Δήμαρχος Χίου να απαντήσει στα όσα καταλογίζουν στη Δημοτική Αρχή οι αντιπολιτεύσεις, αναφορικά με το θέμα του έργου του Ιωνικού Κολυμβητηρίου  . « Έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι, έχουν γραφτεί παραμύθια με βασιλιάδες και δράκους. Αλλά το ψέμα και θα μου επιτρέψετε να πω και  η γελοιότητα έχουν και όρια», είπε ο Δήμαρχος προσθέτοντας ότι διάφοροι ανεύθυνοι, αναρμόδιοι και μειοψηφήσαντες θέλησαν να σκηνοθετήσουν άλλη μία θεατρική παράσταση, εννοώντας το σημερινό δημοτικό συμβούλιο , στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα απέχει και θα παραστούν  μόνο ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος επισήμανε ότι 36 μήνες έχει αποδείξει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. « Αν ήθελαν οι μειοψηφίες θα μπορούσαν να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, τον δ/ντη των τεχνικών υπηρεσιών και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών. Αντί αυτού επέλεξαν να σκηνοθετήσουν άλλη μία παράσταση. Όσο εκείνοι ασχολούνται με τον Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο διάκοσμο, με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, με το σιντριβάνι, εμείς ασχολούμαστε  με τα πραγματικά προβλήματα».

Παράλληλα ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε εκ νέου στο συμβόλαιο τιμής  που έχει υπογράψει η δημοτική αρχή με τον κόσμο. « 52 μήνες είναι η θητεία μας και τους 32 έχουμε παράξει  έργο,. Τον τελευταίο χρόνο θα δώσουμε τα ρέστα μας. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε τα σωματεία . μην ξεχνάτε τη στήριξη μας πριν 20 μήνες στο ιστορικό σωματείο του ΝΟΧ».

Παπαλάνης « Πρωτόγνωρο το έργο, δεν γνωρίζαμε τις δυσκολίες»

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τόσο με τη διαδικασία αποξήλωσης της τέντας όσο και με τις προμήθειες υλικών αναφέρθηκε ο δ/ντης των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Χίου  Λ. Παπαλάνης, διευκρινίζοντας ότι ήταν ένα έργο πρωτόγνωρο και δύσκολο« Η υπογραφή της σύμβασης έγινε 21/4/21  με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τις 6/12/21. Για εμάς ήταν ένα πιλοτικό έργο καθώς δεν είχαμε αντιμετωπίσει στον παρελθόν κάτι ανάλογο. Για να αποξηλωθεί η τέντα απαιτούνται τουλάχιστον 3,5 μήνες  με κλειστό κολυμβητήριο. Δεν είναι ασφαλές να γίνεται αποξήλωση και ταυτόχρονα να προπονούνται ομάδες. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και ουδείς αναλάμβανε την ευθύνη. Τον Δεκέμβριο είχαμε αίτημα από το ΝΠΔΔ  για τη λειτουργία του καταδυτηρίου. Το καταδυτήριο κατασκευάστηκε το 1990, δούλευε περιστασιακά και ουσιαστικά υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης. Για να λειτουργήσει απαιτείται αλλαγή των αντλιών, μελέτη για δίκτυα, για φίλτρα, για οικοδομικά, για χλωρίωση. Αν δεν αδειοδοτηθεί και δεν γίνει ολοκληρωμένη μελέτη  για τη λειτουργικότητά του δεν πρόκειται εμείς να υπογράψουμε για τη λειτουργία», ανέφερε ο κ. Παπαλάνης. Το κολυμβητήριο λειτουργεί 36 χρόνια. Απαιτούνται βαθιές παρεμβάσεις για να γίνει λειτουργικό. Προς το παρόν θα γίνει η αντικατάσταση της τέντας και η ενεργειακή αναβάθμιση και μετά θα προχωρήσουμε στη μελέτη για τη βελτίωση του καταδυτηρίου. Θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα στο χρονιοδιάγραμμα και το έργο της αντικατάστασης της τέντας θα έχει ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου», κατέληξε.

Ξενάκης: « Δεν γίνεται να υλοποιηθούν έργα υποδομών χωρίς κόστος»

«Όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα του κολυμβητηρίου δεν πρέπει να κουνούν το δάχτυλο», είπε   ο κ. Ξενάκης επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και ότι ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί δίχως όχληση.

Κρατήσαμε ανοικτό το Κολυμβητήριο όσο μπορούσαμε  

«Το κολυμβητήριο έμεινε ανοικτό όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούσαμε τόσο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της  ΠΕΚΕΒ και του ΝΟΧ όσο και για τα υπόλοιπα σωματεία. Ο ανάδοχος πίεζε να ξεκινήσει την καθαίρεση της τέντας ώστε να ολοκληρώσει το έργο μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Οι δεσμεύσεις μου δεν υλοποιήθηκαν επειδή ήταν τελικά αδύνατη η ταυτόχρονη αποξήλωση της τέντα ς και η λειτουργία του καταδυτηρίου. Μέλημα όλων να δημιουργήσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση στους χρήστες του κολυμβητηρίου. Για τους επόμενους τρεις μήνες θα παραμείνει κλειστό. Υπομονή από όλους για να χαρούμε το νέο κολυμβητήριο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Μανάρας.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.