Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στον πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα από τον κο Άντονι Μπλίνκεν

 

Την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ  στον πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε δημοσίως  ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν ως εμπλεκόμενο σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα τον κατηγορεί «ότι σαν πρωθυπουργός της Αλβανίας ενεπλάκη  σε πράξεις διαφθοράς  όπως καθοδηγώντας  δημόσια χρήματα σε λάθος μέρος και επηρεάζοντας τις δημόσιες διαδικασίες, συμπεριλαμβανόμενης της δικής του ισχύος για το δικό του όφελος και για να κάνει πλουσιότερους τους πολιτικούς του συμμάχους και τα μέλη της οικογενείας του σε βάρος της εμπιστοσύνης του Λαού της Αλβανίας στους κυβερνητικούς θεσμούς και στους δημόσιους  λειτουργούς. Επιπλέον με την ρητορική του δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να προστατέψει τον εαυτό του, τα μέλη της οικογενείας του και τους πολιτικούς του συμμάχους σε βάρος των ανεξάρτητων ερευνών, των προσπαθειών κατά της διαφθοράς και των μέτρων κατανομής ευθυνών».

Και συνεχίζει…  «Με αυτή την απόφαση επιβεβαιώνω την ανάγκη για κατανομή ευθυνών και διαφάνειας στους δημοκρατικούς  θεσμούς της Αλβανίας, στις  κυβερνητικές διαδικασίες και στις πράξεις των Δημόσιων Λειτουργών».

Με την ίδια δήλωση απαγορεύει  την είσοδο στις ΗΠΑ της συζύγου του κου Μπερίσα, του γιου του και της κόρης του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.