Απεβίωσε ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος.

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Ακόμη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό χώρο με τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού και παραγωγού θεατρικών παραστάσεων Θάνου Μαρτίνου ο οποίος είχε παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών  και άφησε χτες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών.

Ένας άνθρωπος με μακρά θητεία στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο, ως ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας υπήρξε  ο  χαμηλών τόνων καλλιτέχνης μας Θάνος Μαρτίνος.

Γεννήθηκε 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία και παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστος.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είχε παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος κ.α:

Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981),

Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972),

Συμμορία εραστών (1972),

Η αρχόντισσα του κάμπου (1971),

Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970),

Ο δοσίλογος (1970),

Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968),

Γοργοπόταμος (1968),

Ο τρελός τα `χει 400 (1968),

Φωνάζει ο κλέφτης (1965),

Δεσποινίς διευθυντής (1964).

Ο Θάνος Μαρτίνος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, το περασμένο Πάσχα, κινδύνεψε η ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην Καλλιθέα από ένα καντήλι και το σπίτι του κατεστράφη ολοσχερώς.

Ευτυχώς η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα, τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενήθη.

Φωτογραφίες από διαδίκτυο.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.