Απειλεί η Ακσενέρ: Απόβαση στην Κύπρο

Με «νέα απόβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, αν χρειαστεί», απειλή η επικεφαλής του ακροδεξιού ΙΥΙ, Μεράλ Ακσενέρ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Κύπρος είναι τουρκική.

Η Μεράλ Ακσενέρ, αντίπαλος του Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές της χώρας τον περασμένο Ιούνιο, της ακροδεξιάς,  κατήγγειλε «ιμπεριαλιστικές» δραστηριότητες σε βάρος της χώρας της στη Μεσόγειο για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ως «απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», η Ακσενέρ εκτόξευσε απειλές για νέα εισβολή στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας το σύνθημα που υπήρχε πριν την εισβολή του 1974 «Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές».

Οι δηλώσεις, (απειλές) της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος με την ονομασία «Καλού Κόμματος», έγιναν την ώρα που το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros πλέει στο οικόπεδο 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κι ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν νέο μήνυμα στην Άγκυρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.