Απεργία προτού να πούνε στα παιδιά “Καλημέρα” Πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει! Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι!

Θυμάμαι πριν από έναν μήνα οι Διευθυντές Μέσης εκπαίδευσης της Χίου υπερηφανεύονται ότι τα Χιωτόπουλα είναι πρώτα στην εισαγωγή στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας! Δεν λέω ότι σ’ αυτό δεν συμβάλλουν οι εκπαιδευτικοί γενικώς, αλλά πρωτίστως ή τσέπη των γονέων των γιαγιάδων και των παππούδων που φροντίζουν μέσω των ιδιαίτερων μαθημάτων και φροντιστηρίων να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις!

Σήμερα δυστυχώς διαβάζω από τα ΜΜΕ την εξαγγελία απεργίας για τις24 Σεπτεμβρίου 2019 των δασκάλων και καθηγητών καθώς και νηπιαγωγών πού έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για τον συνδικαλιστικό νόμο στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση!

Πριν ο Αλεκτωρ λαλήσει και ή αντίδραση άμεση!

Και ή ανακοίνωση τονίζει τα εξής: ( Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους). Πάντα με μειοψηφία και συνοπτικές διαδικασίες λέω εγώ! Από την μεριά της η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ( αντιεργατικο–αντιαπεργιακο ) θεωρώντας πως: προωθεί ένα είδος ανάπτυξης πού μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι:

Ξέρετε κάτι κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί γενικώς αλλά και όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι ότι με προμετωπίδα τόν συνδικαλισμό τά γράφετε όλα στον κόκορα και με κάθε τρόπο προσπαθείτε να τήν κάνετε κοπάνα μαζί με τίς αργίες που είναι κολλητές με τά Σαββατοκύριακα καί στο τέλος ό Ελληνικός λαός σάς πληρώνει για 365 μέρες τόν χρόνο ενώ εσείς Δεν δουλεύετε ούτε τις εκατό 100!

Αύριο κατεβαίνουν οι κάτοικοι τών Καρδαμύλων με πανό διαμαρτυρίας για νά λειτουργήσει ένα τμήμα τού ΕΠΑΛ με μία μαθήτρια καί όχι από τά Καρδάμυλα αλλά από την Συκιάδα πού ή απόσταση από την πόλη της Χίου είναι ίδια!

Όλοι οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές ξεσηκώνετε τόν κόσμο ότι δήθεν υποβαθμίζεται ή παιδεία καί κουραφεξαλα για νά στρογγυλοκαθονται οι κηφήνες συνδικαλιστές στις καρέκλες τους καί νά πατρωναρουν και κατευθύνουν τούς υπηκόους τους! Τέτοια παραδείγματα δείχνετε στην μαθηττιωσα νεολαία και στο τέλος τά γράφουν καί τά φορτώνουν όλα στον κόκορα ! Θέλετε πάντοτε να είστε ανεξέλεγκτοι και να κατευθύνεται σύμφωνα με τις πολιτικές ιδεολογίες σας τήν μαθητική κοινότητα !

Γι’αυτό καθημερινά βλέπουμε τήν κατάντια μέσα και έξω από τα σχολεία με τά ναρκωτικά καί όλες τις παραβατικές καταστάσεις! Ευτυχώς σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καθαρίσανε ένα Μεγάλο νεοκλασικό κτίριο από καταλήψεις και θά γίνει και πάλι σχολείο! Φοβάστε την αξιολόγηση και δεν βλέπω νά συμφωνείτε με τήν Αριστεία! Σας αρέσει το Ξεφραγο Αμπέλι! Σταματήστε τίς απεργίες καί τά Παρατράγουδα στον χώρο της παιδείας καί φροντιστε με συνέπεια νά μορφώνονται τά παιδιά μας!

Επισυνάπτω ορισμένες φωτογραφίες για νά βλεπετε τίς συμπεριφορές σας καί τό τί παράδειγμα δίνετε στά παιδιά! Τό νεοκλασικό κτίριο πού εκκενώθηκε από την αστυνομία! Καί ό κόκορας σήμα κατατεθέν! Όσο για τα πανό γνωστή πονεμένη ιστορία τής καθημερινότητας!

Εύχομαι Καλή φώτιση καί καλά Μυαλά!

Χίος, Απόγευμα 19 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.