Απορία Μηταράκη για την ολοκλήρωση του έργου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης σχετικά με την πορεία, το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση. Στον λόγο του τονίζει πως ο ναός αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τη Χίο και επικαλείται την ευαισθησία της κ. Μενδώνη με το επιχείρημα της καταγωγής της από το νησί, με στόχο να εξάγει την ακριβή ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παρατίθεται η ερώτηση του κ. Μηταράκη:

«Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Είναι γνωστή η ευαισθησία σας για την ομαλή ολοκλήρωση έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, ειδικά λόγω της καταγωγής σας από τη Χίο. Θα ήθελα να επαναφέρω στην προσοχή σας στο έργο «Κατασκευή νέων κιόνων της βόρειας κιονοστοιχίας και ενίσχυση του δυτικού τόξου στήριξης του τρούλου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση, στον ομώνυμο οικισμό της Νήσου Χίου», που είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε πρόσφατα. Όπως γνωρίζετε, ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Συκούση αποτελεί για τη Χίο ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που προβάλει διεθνώς την βυζαντινή ταυτότητα του νησιού μας. Η εν λόγω σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπεγράφη τον Ιούνιο του 2020, έχοντας λάβει σειρά παρατάσεων, με την τελευταία να λήγει στις 30/11/2023.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κα. Υπουργός:

1.      Ποιο είναι το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς προφανώς δεν θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες;

2.      Ποια είναι τα στάδια για την ολοκλήρωση του έργου;

3.      Είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου ή επηρεάζεται από τις διαρκείς παρατάσεις;»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.