Απόντος του Δήμου η σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη μεταφορά της παρέλασης στο λιμάνι

 

 

Παρουσία όλων σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων, πλην του βασικού φορέα διαχείρισης, του Λιμενικού Ταμείου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, για τη μεταφορά των παρελάσεων των Εθνικών και Τοπικών Επετείων, από την οδό Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Αιγαίου (κατά μήκος της Προκυμαία της Χίου).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις με την Εισαγγελία, τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την 96 ΑΔΤΕ να υποστηρίζουν την πρόταση Βρουλή ενώ οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Λιμεναρχείου και της Τροχαίας διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους, με το Λιμεναρχείο να θέτει θέμα ασφάλειας.

Η κοινή εισήγηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέθετε όλα τα υπέρ και κατά των δύο χώρων διεξαγωγής των παρελάσεων, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής της παρέλασης στο λιμάνι. «Αν δεν δοκιμάσουμε την παρέλαση στο λιμάνι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο χώρος είναι κατάλληλος ή όχι. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να διεξαχθεί έστω και δοκιμαστικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Λιμάνι της Χίου, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας», υποστήριξε ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Γ.Μ

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου έθεσε ορισμένα ζητήματα ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι εφικτή η παρουσία θεατών από την πλευρά του Λιμανιού. «Μας προβληματίζει το γεγονός της φορτοεκφόρτωσης των πλοίων καθώς θα πρέπει να διακοπεί για ώρες η κυκλοφορία στο Λιμάνι, ώστε να συγκεντρωθούν με ασφάλεια τα παρελαύνοντα τμήματα. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προετοιμασία και πολύ μεγάλη αστυνομική και λιμενική  δύναμη για να διευθετήσει το θέμα της κυκλοφορίας και της παρουσίας θεατών.

Τέλος ο  Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής  τόνισε ότι ήταν μία πρώτη διερευνητική σύσκεψη, ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά το επόμενο διάστημα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μεταφοράς της παρέλασης.” Καλό θα ήταν να έδινε το παρών το Λιμενικό Ταμείο, στον χώρο του οποίου προτάθηκε να γίνει η παρέλαση όπως και οι επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι παρότι προσκλήθηκαν δεν ήρθαν“.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.