Από Θεού άρξασθε! Να μην γίνει η Απλωταριά ξέφραγο αμπέλι!

Καλό μεσημέρι στην νέα Δημοτική αρχή και ειδικότερα στον φίλο και συμμαθητή μου Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.λ.π.
Δεν γνωρίζω τι κανόνες και τι ωράρια λειτουργίας και εργασίας είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αυτό πού είδα σήμερα δεν μπορώ να μην το επισημάνω!
Δεν είναι δυνατόν στις ένδεκα το πρωί να μπαίνουν τα οχήματα καθαριότητας με γεμάτο ακόμη κόσμο η Απλωταριά και να πηγαίνουν στην άκρη για να μαζέψουν τα σκουπίδια των καταστημάτων οι εργαζόμενοι της καθαριότητας! Κάτι φταίει και κάτι δεν πάει καλά!
Το πρωί άκουσα στο ραδιόφωνο ότι είδαν από πολύ πρωί δύο δύο τις κοπέλες με τα καροτσάκια να σκουπίζουν τούς δρόμους και να μαζεύουν τα σκουπίδια το είδα και εγώ στην πλατεία!
Φίλε και συμμαθητή Πάνο βάλε μυαλό στους καταστηματάρχες ότι το αργότερο μέχρι τις εννέα το πρωί πρέπει να είναι ή Απλωταριά καθαρή!
Να πηγαίνουν να ανοίγουν τα μαγαζιά τους μισή ώρα πιο μπροστά να σκουπίζουν και να πλύνουν τις πόρτες τους και μετά να στρογγυλοκάθονται και να πίνουν αραχτοί και λάιτ τον καπουτσίνο τους!
Όχι να πηγαίνουν να ανοίγουν οπότε τούς καπνίσει και να βγάζουν τις σακούλες και τα χαρτοκιβώτια και να  υπάρχει αυτό το χάλι στα σταυροδρόμια της Απλωταριάς! Και επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι όσα χρόνια ήμουν ενεργός με δύο μαγαζιά στην Απλωταριά ξέρω την νοοτροπία τους! Αυτοί που κατεβαίνουν και ανοίγουν τα μαγαζιά τους πολύ πρωί και καθαρίζουν και πλύνουν το δρόμο μπροστά στο μαγαζί τους δεν μετριούνται ούτε στα δάκτυλα τού ενός χεριού!
Παναγιώτη βάλε κανόνες και τάξη! Δεν μπορεί ο εμπορικότερος πεζόδρομος της Χίου η Απλωταριά να είναι ξέφραγο αμπέλι!
Σαν αρχή σήμερα σάς χαϊδεύω! Την επόμενη φορά εύχομαι να μην υπάρξει θα είμαι καταπέλτης!
Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλοι!
Χίος 3 Σεπτεμβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.