Από σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών, ηλικίας 5 έως 11 ετών, στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο Χίου

Από σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών, ηλικίας 5 έως 11 ετών, στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο της Χίου, με τη Διοικήτρια, κα Έλενα Κανταράκη, να δηλώνει στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην καθημερινή εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πολλά ραντεβού, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να  ανοίξει ξανά σύντομα. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται από Δευτέρα καθημερινά κάθε απόγευμα. Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται από τους παιδίατρους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Η κα Κανταράκη πρόσθεσε ότι:

«Για την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο είναι συνδικαλιστικά εντεταγμένο το ΕΚΑΒ Χίου, εξέτασα τις βάρδιες των Εορτών και απ΄ ότι με διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος, είναι προγραμματισμένες δυο βάρδιες ασθενοφόρων.

Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμες και οι δύο κλινικές που ετοιμάζονται στο Σκυλίτσειο. Αυτές είναι η Παθολογική, η οποία θα παραδοθεί πρώτη μέχρι τον Μάρτιο και ακολουθεί η Ψυχιατρική, την οποία πολύ γρήγορα θα  στελεχώσουμε μέσω προκήρυξης. Έχουμε ήδη ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 750 χιλιάδων ευρώ.

Αυτή την στιγμή η πληρότητα στο νοσοκομείο είναι γύρω στο 60%. Είναι αρκετά χαμηλά γιατί οι εμβολιασμοί στην Χίο πάνε καλά αλλά και γιατί ο κόσμος τηρεί τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Επίσης θέλω να ενημερώσω ότι ξεκινάμε  σιγά σιγά τις  προετοιμασίες ώστε να λειτουργήσουμε τα εμβολιαστικά κέντρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.