Από το Άουσβιτς, στον… Νετανιάχου.

 

 

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης.

Τότε, ο Κόκκινος Στρατός, απελευθερώνοντας την Ευρώπη από τον φασισμό, αποκάλυψε τα ασύλληπτα εγκλήματά του. Εκατομμύρια δολοφονημένοι Εβραίοι, Σοβιετικοί, Πολωνοί… Δυστυχώς, οι λαοί δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν και το σύστημα που τον γεννά, τον θρέφει και τον ανασύρει στις δύσκολες στιγμές του.

Σήμερα στην Πολωνία και στο περίπτερο του πολωνικού κοινοβουλίου, πωλείται εφημερίδα (φωτογραφία) με τίτλο «Πώς να εντοπίσετε έναν Εβραίο» και οδηγίες για τα… περεταίρω.

Στην Ουκρανία, εκεί που μόνο στο φαράγγι του Μπάμπι Γιαρ είναι θαμμένοι από 35.000 έως 100.000 δολοφονημένοι από τον φασισμό σε δύο εικοσιτετράωρα, ο φασισμός έχει ξεμυτίσει απ’ τις τρύπες του και δολοφονεί αδιακρίτως.

Και στο Ισραήλ, οι υπουργίνες της κυβέρνησης των εγκληματιών δηλώνουν ευθαρσώς και υπερηφάνως πως είναι… φασίστριες και ο ίδιος ο αρχιεγκληματίας Νετανιάχου απαλλάσσει τον Χίτλερ:

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους τότε, ήθελε να τους εξορίσει… Τον παρέσυρε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ»*.

Αυτά και άλλα πολλά περί ανάσυρσης του φασισμού, με την αρωγή και τις ευλογίες της ΕΕ.

Θα είχε ενδιαφέρον σε μια τέτοια επέτειο και λίγο πριν οι λαοί ασχοληθούν τελεσίδικα μαζί τους, να στέλναμε τις υπουργίνες και τον Νετανιάχου στους Πολωνούς και Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους.

* euronews 21/10/15

Στέλιος Κανάκης.

Συγγραφέας-Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.