ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥ – 11ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus + « Friends for our Planet», εκπαιδευτικοί  από το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία επισκέφτηκαν το σχολείο μας από  16-21 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας τους υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Επισκέφτηκαν τις τάξεις και οι μαθητές μας τους δώρισαν κατασκευές και τραγούδησαν ελληνικά και αγγλικά τραγούδια σχετικά με το περιβάλλον μια και το θέμα του προγράμματός μας είναι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της.

Οι συντονιστές του προγράμματος εξέτασαν την επίτευξη των στόχων του προηγούμενου έτους και προχώρησαν στο σχεδιασμό των δράσεων μας για το επόμενο διάστημα. Την προηγούμενη σχολική χρονιά ασχοληθήκαμε με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη μόλυνση του αέρα ενώ αυτή τη χρονιά θα ασχοληθούμε με την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας κάθε περιοχής καθώς και με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο νησί μας και έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου μας και, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, από τη φιλοξενία μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Χίου, το και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη βοήθειά τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.