ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ: Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη διέψευσε αναμφισβήτητα της κακές γλώσσες

 

 

Για την πορεία των ασφαλτοστρώσεων και της συντήρησης των πεζοδρομίων, επισκέφθηκε σήμερα η Δημοτική αρχή τους κεντρικούς δρόμους του νησιού μας.

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη μπορεί να λοιδορούνταν από κάποιους ότι δεν προχωρούσε στις ασφαλτοστρώσεις, τις χαλικοστρώσεις και τις πεζοδρομήσεις, όμως τελικά διέψευσε αναμφισβήτητα της κακές γλώσσες.

Οι δημοτικές ασφαλτοστρώσεις και γενικά οι παρεμβάσεις στο κέντρο της Χίου έχουν επιταχυνθεί, ενώ έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα πολιτών, φορέων και συλλόγων.

Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει σε φθαρμένα οδοστρώματα μπορεί να αφορούσαν φθορά σε συγκεκριμένο σημείο της εκάστοτε οδού, αλλά το συνεργείο ασφαλτικών επενέβει σε όλες τις λακκούβες επί της οδού ανεξάρτητα από το αν ο Δήμος είχε αίτημα ή όχι, καθώς επίσης και τα αιτήματα των συλλόγων ανά ενότητα και τοπική κοινότητα ως εισερχόμενα έχουν ένα αριθμό πρωτοκόλλου, που αφορούν ( δεκάδες) δρόμους οι οποίοι τακτοποιούνται με την συνεχή επαγρύπνηση των Δημοτικών συνεργείων.

 

Οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων δεν αναφέρονται μόνο σε λακκούβες αλλά και σε ολόκληρα τμήματα οδών, και επισημαίνουμε ότι ο μεγαλύτερος όγκος αποκαταστάσεων έχει πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά λόγω ότι τότε παρέλαβε άσφαλτο η Δημοτική Αρχή.

Οι αποκαταστάσεις των πεζοδρομίων δεν αναφέρονται μόνο σε τοπικές επεμβάσεις αλλά σε πλήρη κατασκευή πεζοδρομίων τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε σχολεία, παραλιακές και Δημοτικές οδούς.

Επίσης, έχουν τακτοποιηθεί αιτήματα συντήρησης χαλικοστρωμένων οδών εντός του σχεδίου Πόλεως από παρελθόντα έτη που λόγω έλλειψης μηχανημάτων δεν είχαν αποκατασταθεί έως σήμερα.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ζημιές στο οδόστρωμα, που οφείλονται σε εργολαβίες τρίτων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ κ.λπ.), από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ψηφιστεί Κανονισμός, βάσει του οποίου, ο Δήμος θα παρακολουθεί τις εργασίες των τρίτων και θα παρεμβαίνει στον εργολάβο του έργου, προκειμένου να αφήνει το οδόστρωμα, όπως το παρέλαβε, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης θα είναι πολύ αυστηρή η Δημοτική αρχή με οποιοδήποτε υπηρεσία προχωρήσει σε εργασίας εντός νέων οδοστρωμάτων.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.