Αυξάνονται από σήμερα οι πτήσεις εσωτερικού, αυστηρά μέτρα και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Αυστηρά μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού θα πρέπει να τηρούν οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια από σήμερα, με τη διεύρυνση των πτήσεων εσωτερικού.
Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ήρθη ο περιορισμός μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη και συνεχίζουν να αυξάνονται από σήμερα, με την άρση του περιορισμού και προς τα υπόλοιπα νησιά.
Ωστόσο, αναμένεται περισσότερη αύξηση των πτήσεων από την 1η Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και από τις 15 Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με τα μέτρα του Αεροδρομίου της Αθήνας, “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βασίζονται στις οδηγίες των Eθνικών Yγειονομικών Αρχών, η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει “επαφή”, αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.
Μάλιστα σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική – ήδη από την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο – καθώς και η διατήρησή της κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του αεροδρομίου. Υποχρεωτική είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.