Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές – Πάνω από 1650 μετανάστες διαμένουν στη Χίο

Μετά το χθεσινό περιστατικό στο Βενέτικο όπου διασώθηκαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν ακόμη 32 άτομα βόρεια των Οινουσσών. Όλο και αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά.

Σήμερα περισσότεροι από 1650 μετανάστες διαμένουν στη Χίο.

Αυτό το μήνα, 237 άτομα έφθασαν στη Χίο, αριθμός μεγαλύτερος των 151 αφίξεων του προηγούμενου μήνα και μικρότερος των 555 αφίξεων της ίδιας χρονικής περιόδου του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων του Μαρτίου ανήλθε στις 8, συγκριτικά με τις 5 του προηγούμενου μήνα. Η πλειοψηφία των ατόμων που έφθασαν τον Μάρτιο στη Χίο είναι από τo Κράτος της Παλαιστίνης (38%), το Ιράκ (19%) και τη Συρία (17%). Το 24% είναι γυναίκες, ενώ το 22% παιδιά.

Περί τους 17.000  είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που προσέγγισαν από θαλάσσης την Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ.
Όπως προκύπτει 7839 άνθρωποι έφτασαν στην χώρα μας, η οποία και εμφανίζεται να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων για το 2019.
Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων από την θάλασσα παρατηρείται στην Ισπανία με 7.202 άτομα.
Πρόκειται για αριθμό αισθητά αυξημένο σε σχέση με τους 5.219 που έφτασαν στην χώρα το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Αναλυτικότερα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2019, συνολικά 16.526 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.
Περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφονται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, έχοντας προσεγγίσει τις προαναφερθείσες χώρες από την Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.