Αυξάνονται τα κρούσματα στη Χίο – Στο “κόκκινο” το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της επιδημίας, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, κινήθηκαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού στη χώρα. Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 800 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Ένα νέο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Το “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο Χίου παραμένει σε ετοιμότητα, όμως η κατάσταση ξεκινά να γίνεται πιο πιεστική, αφού το νοσοκομείο του νησιού διαθέτει μόνο έξι κλίνες για τα θετικά κρούσματα και πέντε για τα ύποπτα κρούσματα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλα κοντέινερ με ακόμα τρεις κλίνες για τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κο Παντελή Βρουλή τα όρια στενεύουν. Ο κος Βρουλής καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» έκανε έκκληση σε όλους να δείξουν την πρέπουσα προσοχή και να μην ξεχνούν ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ.

Κατά τη συνέντευξή του, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου, σημείωσε ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα, ο κος Βρουλής γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΑΛ ζήτησε από τους επαγγελματίες ταξί να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από το ΚΥΤ, λόγω της υφιστάμενης καραντίνας που έχει επιβληθεί στο κέντρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό και το έχει ζητήσει από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να εντατικοποιηθεί η φύλαξη της ΒΙΑΛ, ώστε οι διαμένοντες του ΚΥΤ να μην βγαίνουν έξω χωρίς λόγο, με σκοπό να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού στο νησί.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σκυλίτσειο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου, κος Γιάννης Λαμπαδοχυτός στην πρωινή εκπομπή του Κωνσταντίνου Κυδώνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση με ημίμετρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Δεν έχει ενισχυθεί η δημόσια υγεία. Δεν έχουν προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις» ανέφερε.
Ζητείται να προμηθευτεί το νοσοκομείο άμεσα με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για τον Covid-19.

Να γίνεται προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στο Νοσοκομείο και να υπάρξει συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων, ανάλογα με το βαθμό έκθεσης τους. Πραγματοποίηση μαζικών περιοδικών ελέγχων σε κλειστούς χώρους που φιλοξενούν πολυάριθμες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τα ΚΥΤ προσφύγων, τα γηροκομεία, τα σχολεία κλπ, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Να δημιουργηθεί πολυϊατρείο πλήρες στελεχωμένο και εξοπλισμένο με 24ωρη λειτουργία μέσα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων με covid-19 στο νησί μας, επιβάλλει την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου και των λοιπών μονάδων υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.