Αυτά είναι τα οικονομικά στοιχεία της ΔΙΑΝΟΧ – Προσπάθεια ανάκαμψης με τη νέα διοίκηση

Προς απάντηση των όσων αναφέρθηκαν από τον τέως δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη αναφορικά με την διαχείριση της ΔΙΑΝΟΧ, προέβη ο νυν Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της εταιρίας κ. Κλέαρχος Χρύσης, ο οποίος ανακοίνωσε αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της. Ξεκινώντας, κάνει μια χρονική διαδρομή στα λογιστικά της εταιρείας και παρατηρεί την κάθοδο που υπέστη τα τελευταία έτη, οδηγώντας τη στην οικονομική κρίση και την εμφάνιση «βαρέων χρεών», ενώ πριν από αυτό υπήρχε χρηματική άνθιση.

Κατά τη διαδρομή αυτή, παρατηρείται πως στον απολογισμό του έτους 2019, το ταμείο της άγγιζε τα κέρδη του ύψους των 229.481,60 ευρώ, ενώ το επόμενο έτος έπεσε στα 18.441,70 ευρώ. Η κάθοδος συνέχισε όπως αναφέρει ο κ. Χρύσης, όταν στον οικονομικό απολογισμό του 2021 παρατηρήθηκε ζημιά του κόστους των 445.575,64 ευρώ, ενώ το επόμενο έτος προσαυξήθηκαν κατά 35.037,11 ευρώ. Μετά το πέρας και του περσινού έτους, έπειτα από υπολογισμούς θεωρείτο το χρέος να αγγίζει τα 650.000 ευρώ.

Προσπαθώντας να διερευνηθεί το ζήτημα της κατάληξης της ΔΙΑΝΟΧ σε αυτή τη κατάσταση, ο κ. Χρύσης έσπευσε να εξηγήσει πως σύμφωνα με το καταστατικό, οι καλυμμένες θέσεις εργασίας είχαν αγγίξει το όριο των 55 ατόμων, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποπληρωμής των εργαζομένων. Γι’ αυτό και σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Χρύσης είχε αναφέρει στην μείωση των θέσεων εργασίας, ώστε να αποπληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και αφετέρου, να μην ξανά δημιουργηθεί τέτοιο κώλυμα και να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.