ΑΥΤΟΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ και Πολιτική ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Όπως αναφέρεται στον τίτλο Αυτοκανιβαλισμός και πολιτική αυτοκτονία διαφαίνεται στον ορίζοντα του Βορείου Αιγαίου μετά τα τελευταία διαδραματισθέντα γεγονότα στα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης στο πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” με την παρεμπόδιση των εργολαβικών μηχανημάτων ξένης εταιρείας για την κατασκευή κλειστών ΚΥΤ για λαθρομετανάστες!
Θα έλεγα ένα μεγάλο “ΜΠΡΑΒΟ ” εάν η αιτία για την ενέργεια αυτή ήταν το γιατί το Υπουργείο δεν χρησιμοποιεί ΝΤΟΠΙΟΥΣ μηχανικούς και εργολάβους για αυτά τα έργα πού έχουν δώσει μέχρι σήμερα τις καλύτερες εξετάσεις για όσα έργα έχουν γίνει από Χιώτικα χέρια και μυαλά.
Και μάλιστα απευθύνομαι στον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη γιατί δεν χρησιμοποιούνται Χιώτες Εργολάβοι να έχουν δουλειά νέοι της Χίου και να ξέρουμε ποιος και τι δουλειές έχουν φτιάξει, αλλά δεν βάζουμε μυαλό μετά το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της Κόρης το Γεφύρι πού έγινε από ξένη κατασκευαστική εταιρεία και λέμε μέχρι σήμερα μετά 14 χρόνια το νερό νεράκι;
Δυστυχώς κύριε ΠΡΥΤΑΝΗ τα κάνατε μπάχαλο με την κάθοδο σας ως μπροστάρης και μάλιστα πρωτοστατήσατε μαζί με όλους αυτούς τους αυτόκλητους και αυτοδιοριζόμενους ως συντονιστική επιτροπή της ακροδεξιόστροφης και ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας και ορισμένους αιρετούς της αντιπολίτευσης σπέρνοντας μίσος και διχόνοια στους Χιώτες πολίτες και με τον τρόπο αυτό παραδώσατε την εξουσία σας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στους λεγόμενους Νταβατζήδες της Χίου και τους νομιμοποιήσατε.
Δηλαδή από δω και πέρα κουμάντο θα κάνουν στα νησιά μας οι Νταβατζήδες….και ρωτώ γιατί κύριε καθηγητά;
Οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου ποιους ψήφισαν με δημοκρατικές διαδικασίες στις εκλογές;
Μήπως υπάρχει μεγάλο κενό εξουσίας με τις παλινωδίες όλων των αιρετών πρώτου και δευτέρου βαθμού πού είστε όλοι σας ανάξιοι να μοιράσετε δύο Γαΐδαρων άχυρα και βρήκαν όλοι αυτοί μία χούφτα της μειοψηφίας του 5% δηλαδή του ΚΚΕ και όλα τα εξαφτέρυγα της ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας οι λεγόμενοι Νταβατζήδες να επιβάλλουν δικές τους δοξασίες και φιλοσοφίες με το έτσι θέλω;
Και ξεκινώ από αυτά που λέγατε παλαιότερα στις 23 Νοεμβρίου 2019 “ΣΤΟ ΝΗΣΙ” της Λέσβου επί λέξη: ΝΑΙ στην κλειστή δομή, αφού κλείσει η Μόρια… είναι η συνέντευξη σας και ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ναι λέτε Υπέρ των κλειστών δομών με την προϋπόθεση να κλείσουν οι ήδη υφιστάμενες, στην εφημερίδα Παρασκήνιο. Και λέτε:
“Πιστεύω πώς με τις κλειστές δομές θα μειωθούν οι ροές, αφού θα σταματήσει να υπάρχει δέλεαρ…δηλαδή τώρα μπορούν οι μετανάστες να πάνε στις πόλεις βόλτα ανενόχλητοι, δημιουργούνται φασαρίες και προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, τους παρέχεται χρηματική βοήθεια ,μπορούν να βρουν δουλειά ή ακόμα να μείνουν και σε ξενοδοχεία και το κυριότερο οι ΜΚΟ τους προσφέρουν τα πάντα”.
Με αυτόν τον τρόπο στέλνουν το μήνυμα στις πατρίδες τους ότι εδώ είναι ο παράδεισος και ελάτε.
Στις κλειστές δομές θα είναι περιορισμένοι και σίγουρα θα υπάρχει έλεγχος και οι πόλεις των νησιών θα ανασάνουν.
Είμαστε Υπέρ των κλειστών δομών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο και οι ενστάσεις που έχω είναι στην δυναμικότητα ποΥ εξήγγειλε η Κυβέρνηση και διαφωνώ και προτείνω τα εξής:
Με βάσει τον πληθυσμό της Λέσβου πρέπει να είναι 5.000 μετανάστες στην Χίο να είναι 2.700 και στην Σάμο 1.700.
Και το Δημοτικό συμβούλιο επίσης ομόφωνα έχει πάρει απόφαση για κλειστή δομή 500 θέσεων ,αλλά δεν προσδιορίζουν τοποθεσία και να την βρει η Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να γίνει το μπάχαλο με το 18 με το 17 ή το 15 ή οι “ΜΠΑΜΠΑΚΙΕΣ” και τέλος το Θόλος με τα όποια επεισόδια έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα!
Θα σας θυμίσω σε όλους σας, τους αιρετούς αλλά και στην λεγόμενη συντονιστική επιτροπή και Νταβατζήδες το τι γινόταν από το 2015 τότε στο νεκροταφείο στο Μυρσινίδι με την σύληση των τάφων των νεκρών μας που κατουρούσαν και έκαναν όλες τις ακαθαρσίες τους πάνω στα μνήματα, έκαναν μπάνιο πάνω στα μάρμαρα και άπλωναν τα ρούχα τους πάνω στους σταυρούς έκλεβαν τις λάμπες (καντήλια) και ήταν μέσα στην βρωμιά και την δυσωδία!
Αυτά τα έχω γράψει και δημοσιεύσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 και από τότε συχνά πυκνά φωνάζω και γράφω για τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες και μάλιστα με φωτογραφίες γιατί τα ζούσα καθημερινά στο Μυρσινίδι.
Μετά κάποιους μήνες ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης σε συνεργασία με την οικογένεια Ζαφειράκη φρόντισαν και μεταφέρθηκαν στα πρώην βυρσοδεψία και φυσικά πλημμύρισαν ο κήπος, η Σούδα,η πλατεία, το Λιμεναρχείο και τα κτήρια δίπλα στο Δήμο μέχρι πού στο τέλος ελήφθη η απόφαση της ΒΙΑΛ μέχρι σήμερα και όλα τα γύρω χωριά τα Καμπόχωρα υποφέρουν τόσα χρόνια και γιατί παρακαλώ; γιατί μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο παίζουν το Θέατρο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ και τρώγονται σαν τον σκύλο με την γάτα καθημερινά.
Δυστυχώς κύριε ΠΡΥΤΑΝΗ παρασυρθήκατε και παραδώσατε την Περιφέρεια στους Νταβατζήδες επειδή φοβηθήκατε μην χαλάσει η δημοφιλία σας και τα γυρίσατε όλα ανάποδα με τις παλινωδίες σας.. με άλλα λόγια θέσεις και τοποθετήσεις το 2019 στην συνέντευξη σας και άλλα λόγια τώρα δηλαδή για ν’ αγαπιόμαστε!
Έστω και την ύστατη στιγμή προσγειωθείτε με την πραγματικότητα και πάρτε απόφαση να γίνει κλειστή φυλακή και αφήστε το παραμύθι του ΚΚΕ όχι Φυλακές ψυχών γιατί εάν πλακώσουν κάποια στιγμή χιλιάδες λαθρομετανάστες θα τους πάρουν στα σπίτια τους;
Έμενα δεν είναι της γούνας μου μπάλωμα ο Μηταράκης γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι προεκλογικά είχα δημοσιεύσει Υπέρ τού Πολύδωρου Λαμπρινούδη και του Σταύρου Μιχαηλίδη… αλλά είμαι υπέρ της Κυβέρνησης και φυσικά βλέπω ότι ο Μηταράκης έκανε ότι υποσχέθηκε προεκλογικά και είναι ένας πολύ καλός και επιτυχημένος Υπουργός και παράγει έργο!
Φροντίστε λοιπόν στην οριοθέτηση περιοχής για να γίνει μία κλειστή φυλακή, έτσι θέλω να την λέγω και να την αποκαλώ εγώ και ξέρετε γιατί;
Μόνο και μόνο για την Εθνική μας Ασφάλεια επειδή δεν ξέρουμε όλοι αυτοί που μας έρχονται τι καπνό φουμάρουν και από πού κρατάει η σκούφια τους και δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας!
Επισυνάπτω φωτογραφίες και το δημοσίευμα όπου γράφω την κατάσταση που επικρατούσε το 2015 στο Μυρσινίδι για να μην ξεχνάμε το τι περάσαμε!
Εύχομαι να βάλουμε όλοι μυαλουδάκι και να κοιτάζουμε το καλό του τόπου μας!
Καλημέρα Ελλάδα Καλημέρα Χιώτες και Χιώτισσες απανταχού γης!
Χίος, 10 Ιανουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

 

Σεπτεμβρίος 2015  

ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΙΜΗΣ

ΜΥΡΣΙΝΙΔΙ –  Europa Cosa Mostra

Μεγάλη  τιμή για την Χίο μας ο ερχομός, η παραμονή και η παρουσία για 4ήμερον του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας Οικουμενικού Πατριάρχου.

Η Χίος, κοιτίδα της Χριστιανοσύνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, των επιστημών και των τεχνών ανά την ΥΦΗΛΙΟΝ.

Είμαι υπερήφανος που είμαι Χιώτης και δει Καλλιμασιώτης αφού το χωριό μου συγκεντρώνει και εκπέμπει φάρους φωτεινούς των γραμμάτων, της επιστήμης, της Χριστιανοσύνης και του πολιτισμού.

Μεγαλειώδης κοσμοσυρροή το Σάββατο το απόγευμα στην Πλατεία Πατριαρχών της Καλλιμασιάς ΙΩΑΚΕΙΜ Β΄ και Δ΄ και το τρισάγιο στον τάφο τους.

Συγκινητικές  οι εκδηλώσεις στην Βέσσα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βεσσιανού Πατριάρχου Κωνσταντίνου Ε΄ Βαλλιάδου.

Συγκινητική η χειραψία-ευλογία και τα δώρα του Πατριάρχου με τις εθελοντικές ομάδων προσκόπων και πυροσβεστών κ.λπ.

Την παράσταση βέβαια την έκλεψε ο γενειοφόρος εθελοντής πυροσβέστης της ομάδος Κώστας Περρίκος της Καλλιμασιάς, παπά-Γιώργης, με το σθεναρό ανάστημά του. Παράδειγμα προς μίμηση.

Συγκινητικό και με λαμπρότητα το καλωσόρισμα στην Πλατεία  Νικ. Πλαστήρα από τις αρχές και η συμβολική διανομή ιματισμού στους πρόσφυγες.

Θαυμάσια και ιστορική η αφηγηματική παρουσίαση από την ιστορικό μας Δρ. Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη στην Πέτρα του ΟΜΗΡΟΥ στην Δασκαλόπετρα.

ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ!!!

Σημερινή κατάσταση των τάφων

 

Δασκαλόπετρα -ΜΥΡΣΙΝΙΔΙ ούτε ένα χιλιόμετρο δεν είναι. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν και τα αποκαλυπτήρια στην Χρυσοποίκιλτο Μαρμάρινη Πλάκα στον Καταυλισμό-Βουστάσιο, Χοιροστάσιο, Κολαστήριο Ψυχών στο Νεκροταφείο του Μυρσινιδίου;

Φοβήθηκαν το ΜΟΣΧΟΘΥΜΙΑΜΑ από τα σκατά και τις κουράδες, την μπόχα, την ΒΡΩΜΙΑ και την ΔΥΣΩΔΙΑ; Την κόπρο του Αυγίου …!!!

Απορώ αυτά τα ανθρώπινα ράκη πώς αντέχουν σ’ αυτήν την κτηνωδία των υπεύθυνων αρχών μας.

Όλη η πλαγιά του βουνού γεμάτη περιττώματα, σαβούρα και κατρουλιά στα μνήματα.

 

Νεκροταφείο Μυρσινιδίου  ..έδρα και κατοικία μεταναστών

 

Κλεμμένες λάμπες από τους τάφους των προσφιλών μας νεκρών για να βλέπουν το βράδυ αφού ούτε δέκα (10) λάμπες δεν τους βάζουν για να βλέπουν.

Τα συρματοπλέγματα κομμένα και βγαλμένα και οι τάφοι και οι νεκροί μας στο έλεος του βανδαλισμού. Ας όψονται οι αρμόδιοι!!!

Χολέρα και ηπατίτιδα θα γεμίσει η Χίος μ’ αυτήν την κατάσταση, ίσως καιπανούκλα από τα ποντίκια που βγήκαν και τρώνε τα περιττώματα!!!

Τι να σου κάνουν και οι εθελοντές; Που  καθημερινά προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα αφού βρωμά ο τόπος, χειρότερος από βιολογικός καθαρισμός. Στο τέλος απ’ την μεγάλη μπόχα θα σηκωθούν οι νεκροί απ’ τα μνήματα, θα ζωντανέψουν και θα τους κυνηγάνε. (Μακάρι να γινόταν αυτό τουλάχιστον). Και αντί να πιάσουν οι ιθύνοντες τον ταύρο από τα κέρατα, να βάλουν εργάτες να καθαρίσουν την περιοχή και να πάνε τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ψ–αρμενίζουνε!!!

 

Χωρίς Λόγια … !!!

 

Να μου πείτε ποιος θα πιάσει τον ταύρο, ο ψηλός και αδύνατος ή ο κοντός και λυγερόκορμος;

Βέβαια, γεύματα με αστακούς και κουκουβάγιες ξέρουν!!! Τα ρεβίθια, τις ελιές και το μοναστηριακό ρεβιθοπίλαφο δεν το ξέρουν;

Την κουκουβάγια την ξέρω σαν σύμβολο της Σοφίας, την φορούσαμε μέχρι το 1965 στα πηλίκια του γυμνασίου,  τότε τα κατάργησαν κι αυτά, τότε βέβαια υπήρχε και η θεά Σοφία με τον Λευτέρη στα μαυροπαπουτσίδικα, με τα κόκκινα φανάρια!!!

Οι παλιοί άνω των 60 ετών θα θυμούνται, πολλοί ανέβαιναν και τα ξύλινα σκαλοπάτια για να προσκυνήσουν.

Χωρίς σχόλια … !!!

 

ΝΤΡΟΠΗ, λίγη τσίπα δεν υπάρχει; ΔΕΙΞΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!!! Θα αναρωτηθείτε, μα τι είσαι εσύ; Και τα γράφεις αυτά; Είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Πιστεύω, ενεργώ και πράττω με τον δικό μου τρόπο. ΚΟΙΤΑΖΩ με θάρρος τον ΟΥΡΑΝΟ!

 

Άρθρο του Λευτέρη Πυκνή, 19/9/2015

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.