Αφρικανικό lockdown στην υδροδότηση της Αμανής

 

 

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Βολισσό θυμίζει έρημο της Αφρικής

 

Στράγγιξαν οι βρύσες για τους κατοίκους της Αμανής. Αιτία, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ, χωρίς να προσπαθήσουν να τα αποκαταστήσουν οι υπεύθυνοι.

Πρόκειται για τους κατοίκους της Αμανής, που τα χωριά τους βρίσκονται σκορπισμένα κάτω από το Όρος Πελινναίο, που φημίζεται χρόνια για την ποιότητα των τρεχούμενων νερών και των πηγών στις οποίες οι διερχόμενοι σταματούν για να γεμίσουν τα δοχεία τους.

Αναγνώστες του diafaneia.eu, που κατοικούν στην περιοχή τηλεφώνησαν αγανακτισμένοι για το πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά σήμερα το πρωί, κατευθύνοντας τα βέλη κυρίως στην ΔΕΥΑ Χίου, που έτσι απροειδοποίητα τους άφησε χωρίς το βασικό αυτό αγαθό…  Τηλεφωνούμε στην ΔΕΥΑΧ και δεν ξέρουν να μας πούνε τι θα γίνει…, ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούμε να πάμε…»

Πώς είναι δυνατόν μια περιοχή που έχει τα περισσότερα νερά του νομού μας, να αφήνει τους κατοίκους της χωρίς ύδρευση;

Ωστόσο, η ΔΕΥΑ Χίου το τιμολόγιο που εφαρμόζει είναι αυξημένο κατά πολύ από άλλες χρονιές, χωρίς να παρέχει στον καταναλωτή τις υπηρεσίες που είναι αναγκασμένοι να παρέχει.

Ανικανότητα ή Αδιαφορία με αποδέκτες τους κατοίκους της Αμανής;

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δίκαια αγανακτεί ο κόσμος, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής μας ενημέρωσαν ότι συνεχίζεται η αδιαφορία από τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΧ, το οποίο φαινόμενο μάλλον θα συνεχιστεί και το Σ/Κ.

Ποιος θα δεσμευτεί για να αποζημιώσει τους επαγγελματίες; Μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν σταλούν λογαριασμοί για τα επόμενα δύο δίμηνα στους καταναλωτές της Αμανής;

Δεν μπορεί μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε επαναλαμβανόμενες διακοπές της ΔΕΗ, να βρίσκονται οι κάτοικοι και χωρίς νερό, αλλά να αποστέλλουν οι υπηρεσίες ραβασάκια και μάλιστα με υψηλές χρεώσεις.

Τα λόγια περιττεύουν κύριε Μυριαγκέ πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ, πάρτε τα μέτρα σας, γιατί ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βροχερός, αλλά νερό δεν θα έχουμε ούτε για (λάτρα), που λένε και οι Χιώτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.