Βάσεις 2022: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν – Η εκτίμηση της Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Κυριακής μίλησε σε εκπομπή του OPEN και αναφέρθηκε στις Πανελλήνιες 2022, αλλά και στο πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις. Η υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν αποκλείσει και να μειωθούν στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο ολοήμερο σχολείο λέγοντας από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο με διαδραστικές δράσεις. Όπως ανάφερε, στο 50% των ολοήμερων τμημάτων όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά, θα λειτουργούν μέχρι τις 17:30. Η πρόσβαση των μαθητών θα είναι χωρίς κανένα κριτήριο. Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: «Θα προσλάβουμε για αυτό 3.500 επιπλέον προσωρινούς εκπαιδευτικούς». Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την Παιδεία υποστήριξε πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Η κ. Κεραμέως υποστήριξε τα εξής:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

«Πτώση των βάσεων» αναμένεται να σημειωθεί στις Πανελλήνιες 2022, σύμφωνα με το φροντιστή-εκπαιδευτικό, Γιώργο Χατζητέγα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.