Βίντεο δείχνει το ατύχημα που είχε το γερανοφόρο πλοίο βαρέος ανύψωσης Saipem 7000

 

Ένα βίντεο από το ατύχημα κατά την ανύψωση που συνέβη την Πέμπτης στο γερανοφόρο πλοίο βαρέος ανύψωσης Saipem 7000 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Το ατύχημα φαίνεται να οφείλεται σε μια αστοχία του σύρματος που προκάλεσε την πτώση ενός από τα κύρια μπλοκ του γερανού πάνω στο φορτίο!

Το Saipem 7000 πήρε μεγάλη κλίση μετά από αυτό που περιγράφηκε ως ατύχημα ανύψωσης στο νορβηγικό φιόρδ κοντά στο Στάβανγκερ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και το γερανοφόρο σκάφος επανήλθε στη θέση ισορροπίας στη συνέχεια, αλλά η φορτηγίδα που ανύψωνε ανατράπηκε και φαινόταν αναποδογυρισμένη στο νερό δίπλα στο σκάφος.

Μια ενημέρωση από τη Saipem έριξε τώρα φως στο περιστατικό, αποκαλύπτοντας ότι η ανύψωση της φορτηγίδας ήταν μέρος της δοκιμής ανύψωσης φορτίου του κύριου γερανού και πραγματοποιούταν υπό το βλέμμα του νηογνώμονα DNV:

«Αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές DP σύμφωνα με το πρόγραμμα δοκιμών του DNV, το Saipem 7000 εκτελούσε την προγραμματισμένη 5ετή δοκιμή φορτίου του κύριου γερανού, υπό την παρακολούθηση του νηογνώμονα».

«Σε συνέχεια μιας προκαταρκτικής αξιολόγησης, φαίνεται ότι το σύρμα του κύριου μπλοκ έσπασε κατά τη δοκιμαστική λειτουργία ανύψωσης και το δοκιμαστικό φορτίο (δύο φορτηγίδες) με το κύριο μπλοκ απελευθερώθηκαν στο νερό».

«Η μονάδα, μετά από μια αρχική κλίση που προκλήθηκε από την απελευθέρωση του φορτίου, επέστρεψε αμέσως σε σταθερή θέση και ασφαλή κατάσταση. Η αξιολόγηση του γερανού βρίσκεται σε εξέλιξη.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.