Βαγόνι Αριθμός 6, μία ταινία για έναν φαινομενικά αταίριαστο έρωτα

 

Στο Βαγόνι Αριθμός 6 (Hytti Nro 6) μία φοιτήτρια αρχαιολογίας από τη Φινλανδία γυρίζει την επαρχιακή Ρωσία με τρένο, για να δει κάτι σχετικό με τις σπουδές της, και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της γνωρίζεται με έναν νέο Ρώσο εργάτη που φαίνεται να μην ταιριάζουν και, τελικά, ερωτεύονται.

Σε αυτό το film του Juho Kuosmanen, το οποίο έχει ως αντικείμενο έμπνευσής του το ομώνυμο μυθιστόρημα της Rosa Liksom (http://www.rosaliksom.com/books/novels/hytti-nro-6-compartment-number-6/), το κοινό μπορεί να απολαύσει τον Yuriy Borisov και τη Seidi Haarla και ως δίδυμο το οποίο συγχρονίζεται καλά και ως μονάδες που ξεδιπλώνουν, με εύρος, πλευρές των χαρακτήρων που υποδύονται. Επίσης, πάρα πολύ καλή δουλειά έγινε στους τομείς των σκηνικών, των κοστουμιών και των χρωμάτων, καθώς το αποτέλεσμα θύμιζε τη Ρωσία του παρελθόντος, οπότε και λαμβάνει χώρα η ανωτέρω ιστορία. Επιπλέον, πάρα πολύ καλές επιλογές έγιναν και στα χρώματα των τίτλων τέλους και αρχής και τα τραγούδια τα οποία τους συνοδεύουν, αφού αυτά εκπέμπουν μία ευφορία αντίστοιχη του σεναρίου που πλαισιώνουν.

Το έργο είναι παραγωγή πολλών ιδιωτικών, κρατικών και διακρατικών κινηματογραφικών φορέων, έχει λάβει πολλά βραβεία σε πολλά festivals του κόσμου και προβλήθηκε, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου (https://www.facebook.com/cinemaclubchios), στο Perivoli, την Τετάρτη 07/09/2002, σε 50-60 άτομα.

 

Κώστας Καγκελίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.