Βιβή Ποταμούση: Στέγη για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αμανή – Όχι δομή προσφύγων & μεταναστών

 

Η κ. Βιβή Ποταμούση σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην καθημερινή εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» ανέφερε ότι η συζήτηση για δημιουργία δομής ασυνόδευτων παιδιών στην Βολισσό έχει ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια και είχαν γίνει προσπάθειες για δημιουργία δομής από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη συνέχεια από την «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες όμως τελικά δεν προχώρησαν. Όπως ανέφερε «η συζήτηση για τη δημιουργία δομής και φιλοξενίας για 20 – 25 ασυνόδευτα παιδιά μικρής ηλικίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση ή σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης. Στόχος είναι η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, καθώς και η ενίσχυση του σχολείου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

 Η κ. Ποταμούση, ακόμα υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Βολισσού σε ενημέρωση που τους έχει γίνει, φαίνεται ότι δεν είχαν αντίρρηση για το θέμα, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο της Βολισσού, που ψήφισε ομόφωνα τη συγκεκριμένη πρόταση, υπό σαφείς όρους και προϋποθέσεις. «Στην Αμανή δεν είμαστε ρατσιστές ούτε διχασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η κ. Ποταμούση πάντως δεν δίστασε να μιλήσει για «ανήθικες» προσπάθειες διάσπασης των κατοίκων της Αμανής από ορισμένους, που προσπαθούν να ταυτίσουν ένα «ορφανοτροφείο» με μια δομή προσφύγων γενικότερα, ενώ κατήγγειλε, ότι απειλούνται οι καταστηματάρχες της Αμανής από κάποιους που υποστηρίζουν ότι με αυτό το τρόπο θα καταστραφεί η περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.