ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Φέτος το Καλοκαίρι Λέμε Ναι στους Χιώτες Συγγραφείς. Ευαγγελία Παπαζή.

Η Ευαγγγελία Παπαζή γεννήθηκε στα Καρδάμυλα, λατρεύει την γενέθλια γη της και ασχολείται από νεαρή ηλικία με την λαογραφία και τα έθιμα της. Καρπός των ερευνών της μια σειρά λαογραφικών βιβλίων ιδιαίτερα προσεγμένων και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Δημοσιογράφος και συγγραφέας με πολύχρονη παρουσία στον τύπο η κ. Παπαζή ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά  δρώμενα στα Καρδάμυλα  και…

Καρδάμυλα/Περιήγηση Λαογραφία είναι το πρώτο της βιβλίο στην εργογραφία της το 2009 (ιδιωτική έκδοση).

Κατόπιν προστέθηκαν στην εργογραφία της κι οι ακόλουθοι τίτλοι:

Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι. Εκδόσεις άλφα πι/2011. Βιβλίο όπου η συγγραφέας μας παρουσιάζει 216 παλιά παιδικά παιχνίδια αυτά που έπαιζαν τα παιδιά στους δρόμους τις αυλές κι όχι μόνο τα παλιότερα χρόνια.

Ευαγγελία Παπαζή.

Ανθρώπων έργα/ εκδόσεις άλφα πι.

Πρόκειται για ένα λαογραφικό βιβλίο όπου η συγγραφέας μας παρουσιάζει 296 επαγγέλματα πολλά από τα οποία έχουν πλέον εκλείψει. Σημαντική λαογραφική έρευνα.

Τα μαγειρέματα της Κεράς μας.

Λαογραφικές ιστορίες αρτυσμένες με αγάπη.

Εκδόσεις άλφα πι/2011.

Είναι το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και συνδυάζει λαογραφία με μαγειρική. Την κριτική του βιβλίου αυτού σας παρουσίασα πριν λίγες ημέρες εδώ στην στήλη πολιτισμού της diafaneia.eu.

Ενδιαμέσως και το 2017 στην εργογραφία της προσέθεσε τον μόνο μη λαογραφικό της τίτλο , το αναμνηστικό  λεύκωμα: 45 χρόνια Οίκος Ευγηρίας <Η Αγία Μαρίνα Καραμύλων>. Κι αυτό έκδοση άλφα πι.

Από τις εκδόσεις άλφα πι Ροδοκανάκη 7 Χίος , 22710-41287, σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά www.alfapibooks.gr μπορείτε οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσετε ένα ή περισσότερα βιβλία της συγγραφέας Ευαγγελίας Παπαζή.

Με την ίδια την συγγραφέα μπορείτε να έρθετε σε επαφή, ταχυδρομικώς: Ευαγγελία Παπαζή/Καρδάμυλα/82300/Χίος. Τηλεφωνικά: 22720-23456 και ηλεκτρονικά με email antarios@otenet.gr.

Καλή ανάγνωση.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.