«Βοήθεια στο Σπίτι»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι αιτήσεις για την προκήρυξη, λόγω του μεγάλου όγκου, αναμένεται να «σπάσουν» στα δύο. Συγκεκριμένα:
-Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ θα ξεκινήσουν στις 2 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.
-Για την κατηγορία ΥΕ θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουλίου.
Στο Βόρειο Αιγαίο θα προσληφθούν συνολικά 137 μόνιμοι υπάλληλοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στη Λέσβο 67, στην Χίο 37, στη Σάμο 18, στην Ικαρία 4 και στη Λήμνο 11.
Σκοπός είναι να απορροφηθούν οι  περίπου 3.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ανά την Ελλάδα που εργάζονται για 18 χρόνια με συμβάσεις καλύπτοντας το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα βοήθειας ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Οι ήδη εργαζόμενοι μοριοδοτούνται, όμως έχουν επισημάνει ότι κυρίως για τους εργαζομένους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα είναι αρκετοί εκείνοι που  θα χάσουν τη δυνατότητα μονιμοποίησης καθώς θα υπάρξουν δικαιούχοι με περισσότερα από αυτούς μόρια.

Θέσεις για τη Χίο:

1 Θέση Π.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών
5 Θέσεις Π.Ε. Κοινωνιολόγων
3 Θέσεις Π.Ε. Ψυχολόγων
3 Θέσεις Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών
1 Θέση Τ.Ε. Νοσηλευτικής
1 Θέση Τ.Ε. Φυσικοθεραπευτή
7 Θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών
16 Θέσεις Υ.Ε. Οικογενειών Βοηθών

Οι εργαζόμενοι θα είναι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, και θα υπάγονται στο υπουργείο εσωτερικών. Σύμφωνα με την προκήρυξη «Το αντικείμενο απασχόλησης των προκηρυσσομένων θέσεων κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας αφορά σε παρεχόμενες από οργανωμένες  δομές των ΟΤΑ α΄ βαθμού κατ’ οίκον υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής εργασίας, ψυχολογικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας, φυσικοθεραπείας και οικογενειακής οικιακής βοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, με δυνατότητα επέκτασης του είδους και του εύρους των υπηρεσιών αυτών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης στο σπίτι του άρθρου 17 του ν. 4674/2020, με στόχο την αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν αυτοεξυπηρετούνται  πλήρως, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, διαβιούν μοναχικά, δεν έχουν επαρκείς πόρους, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους, να διατηρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στον κοινωνικό ιστό, παραμένοντας στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.