Βρούτσης: Παρατείνεται έως 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα

Την παράταση της Άδειας Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, μέτρο που ελήφθη στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπ. Εργασίας, η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που έληγε στις 10 Απριλίου, παρατείνεται με τους ίδιους όρους έως τις 24 Απριλίου. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το βράδυ και θα περιλαμβάνει τις ερμηνευτικές της διαδικασίας από εδώ και πέρα. Οι όροι, ωστόσο, παραμένουν ίδιοι, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Επανεξέταση του ζητήματος της ανεργίας

Ο υπουργός τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, θα διαμορφώσουν ένα σχέδιο επανατοποθέτησης πάνω στον πληθυσμό που θα βρεθεί στην ανεργία, ενώ υπενθύμισε ότι άμεσα βγαίνει η κοινωφελής εργασία, με 36.000 θέσεις εργασίας.

Αναφέρθηκε δε και στους εργαζόμενους στον Τουρισμό, λέγοντας ότι εκείνοι καλύπτονται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τους μακροχρόνια ανέργους και συγκεκριμένα από την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες. «Θα τους καλύψουμε και με νέες αποφάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση «κρατά καύσιμα»

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση “κρατά καύσιμα” ώστε όταν βγούμε από την κρίση, να κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση.

«Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι γενναίες και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημαντικό εργαλείο η εκ περιτροπής απασχόληση για αποφυγή μαζικών απολύσεων

Για την εκ περιτροπής απασχόληση τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευέλικτης εργασίας.

«Στις επιχειρήσεις που καταρρέουν λέμε να σταματήσουν τις μαζικές απολύσεις και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της εκ περιτροπής απασχόλησης. Για πόσο; Για ένα μήνα μόνο, γιατί εάν τελειώσει η κρίση τον Μάιο, σταματάει να υπάρχει αυτό το μέτρο» εξήγησε ο υπουργός.

«Σώζουμε θέσεις εργασίας, σώζουμε επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με μεγάλη καθυστέρηση γιατί υπήρξε αμηχανία, διότι βρέθηκε μπροστά σε ένα γεγονός που ολόκληρη η Ευρώπη φιλοξένησε στα πρωτοσέλιδα της. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι…».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.