Βυθίστηκε πλοίο στη Λέσβο – Αγνοούνται 13 ναυτικοί

 

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR, με 14 άτομα πλήρωμα, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, το πρωί της Κυριακής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ πριν λίγο, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα ένας ναυτικός που μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με το λιμενικό, το πλοίο μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω της κακοκαιρίας έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ.
Στο σημείο έσπευσαν πέντε παραπλέοντα Φ/Γ, απέπλευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού και απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα, ενώ κλήθηκε επίσης φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
πηγή:efsyn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.