Βόρειο Αιγαίο: Κοινή γραμμή από περιφερειάρχη & δημάρχους στο μεταναστευτικό

Τον συντονισμό των δράσεων, που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων, σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Χίου, Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων, που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τα αιτήματα θα μεταφέρει ο Περιφερειάρχης στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Αθήνα με τον υπεύθυνο για τον συντονισμό του προσφυγικού-μεταναστευτικού, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τους νησιώτες βουλευτές της ΝΔ.

Την Παρασκευή η σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης και να συναποφασιστεί η περαιτέρω στάση. Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε ξανά χθες στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο. Ομάδα Αφγανών, κυρίως γυναικών, με τις οικογένειές τους κατέλαβαν το μεσημέρι την είσοδο του ΚΥΤ και έκλεισαν τον δρόμο, με αίτημα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή όπου έχουν σκηνές. Με επέμβαση της αστυνομίας, μετά από διαπραγματεύσεις, η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.