Β. Μυριαγκός «Κουμάντο θα κάνουν οι επενδυτές και όχι οι Μαστιχοπαραγωγοί»

 

 

 

 

Το μέλος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων και αντιπρόσωπος των Νενήτων στην Ένωση Μασστιχοπαραγωγών  Βασίλης Μυριαγκός σε δηλώσεις του στην εκπομπή Κώστα Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1»  υπογράμμισε ότι οι μαστιχοπαραγωγοί προβληματίζονται  γιατί φοβούνται  ότι η τροποποίηση του καταστατικού θα φέρει αλλαγές και στον τρόπο παράδοσης και διάθεσης της μαστίχας που μέχρι σήμερα γινόταν μέσα από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. « Με το σχέδιο καταστατικό που δόθηκε από την Ένωση στους συνεταιρισμούς να ψηφίσουν υπάρχουν μέσα α δύο πονηρές διατάξεις που ανατρέπουν τα πάντα στην Ένωση.  Πιο συγκεκριμένα θέλουν να αφαιρέσουν το δικαίωμα της εκλογής αντιπροσώπων από τις γενικές συνελεύσεις που αυτοί οι αντιπρόσωποι εξέλεγαν και το ΔΣ  και να αποφασίζουν  αντ’  αυτού τρία άτομα που θα είναι πλειοψηφία στο ΔΣ. Η  δεύτερη αλλαγή δίνει το δικαίωμα εγγραφής σε επενδυτές και θα έχουν μέχρι το 35% των ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι αν βρουν άλλο ένα 15% τον πρώτο λόγο θα έχουν αυτοί και όχι οι μαστιχοπαραγωγοί.   Αυτά εμείς τα είπα στην γενική συνέλευση στα Νένητα, τα κατανόησαν οι μαστιχοπαραγωγοί για αυτό και αντιδρούμε. Ομόφωνα αποφασίσαμε να τροποποιηθούν οι επίμαχες διατάξεις», δήλωσε ο κ. Μυριαγκός.

 

 

Ή το αλλάζετε ή σας διαγράφουμε

Παράλληλα ο κ. Μυριαγκός εξήγησε ότι οι άλλοι συνεταιρισμοί των υπολοίπων χωριών δεν συγκάλεσαν συνελεύσεις για το θέμα. « Τους έδωσαν το σχέδιο καταστατικού και τους είπαν ή το αλλάζετε και εναρμονίζεστε με  τον νέο νόμο ή διαγράφεστε ως συνεταιρισμός.  Δημοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο κ. Μυριαγκός.  Επιπρόσθετα τόνισε ότι είναι στο χέρι κάθε συνεταιρισμού να συμπεριλάβει στο καταστατικό του το θέμα εγγραφής επενδυτών. «Αν δεν θέλει ένας συνεταιρισμός όπως εμείς δεν το προσθέτει. Δεν μας υποχρεώνει κανείς. Επίσης  ο παλιός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδινε δικαίωμα ψήφου μόνο συμμετοχή. Ενώ ο νέος δίνει δικαίωμα ψήφου. Επίσης υπάρχουν πάνω από 3000 μαστιχοπαραγωγοί. Οφείλει η ένωση με γενικές συνελεύσεις να ενημερώσει. Δεν γίνεται να αποφασίζουν 20 άτομα για όλους», κατέληξε ο κ. Μυριαγκός.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.