Γενική Συνέλευση Ενεργειακής Κοινότητας Χίου στον ΦΟΒ

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Χίου “Βροντάδος Ενεργειακή” ιδρύθηκε το 2022 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό κοινού σκοπού, με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της τοπικής κοινότητας της Χίου, με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Ενεργειακή Κοινότητα ξεκίνησε από 16 φυσικά πρόσωπα και σήμερα έχει εγγεγραμμένα ενεργά μέλη 95 φυσικά πρόσωπα και 2 νομικά πρόσωπα. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί δυο φωτοβολταϊκοί σταθμοί που υποστηρίζουν τα αντίστοιχα προγράμματα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Η ετήσια παραγόμενη ενέργεια υπολογίζεται στις 110kWh και διαμοιράζεται – συμψηφίζεται με τις παροχές των μελών που συμμετείχαν κατα 100% στην εξασφάλιση του κόστους εγκατάστασης. Παράλληλα η Ενεργειακή Κοινότητα, σε συνεργασία με την Προμηθευτική ΑΕ ΟΤΑ, έχει σε εξέλιξη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού και νέο πρόγραμμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

 Πέραν της ενίσχυσης της ενεργειακής ανεξαρτησίας και της μείωσης του ενεργειακού κόστους, η Ενεργειακή Κοινότητα της Χίου προάγει τη συμμετοχή των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, προωθώντας την ενεργειακή δημοκρατία και ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου, η Ενεργειακή Κοινότητα πραγματοποιεί την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της στην οποία θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα της καθώς και το πρόγραμμα δράσης και οι στόχοι της για το 2024. Σας προσκαλούμε και θα θεωρήσουμε ιδιαίτερη τιμή μας να παρακολουθήσετε τις εργασίες της συνέλευσης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.