Γιάννης Μπαλάφας: Γενναία αποσυμφόρηση των νησιών το φθινόπωρο

Σταθερές παραμένουν οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα στο Κόκκινο, ο οποίος εκτίμησε ότι το φθινόπωρο θα μπορέσει να γίνει μια «γενναία αποσυμφόρηση των νησιών». Επιπλέον ο υφυπουργός παρέπεμψε στον Οκτώβριο για επανέναρξη της συζήτησης περί αναλογικής κατανομής στο σύνολο της Ε.Ε. των προσφύγων που φτάνουν στην Ε.Ε.

«Στα δικά μας νησιά δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μείωση» στις προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα, ενώ εξελίσσεται η κόντρα Ιταλίας και γειτονικών χωρών για τις διασώσεις προσφύγων από την Αφρική. «Είχαμε σταθερή ροή από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι: «Όλα αυτά τα συνεκτιμούμε στον στόχο που έχουμε βάλει μέχρι το φθινόπωρο να μπορέσουμε να κάνουμε μία γενναία αποσυμφόρηση των νησιών», την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται «σε μία διελκυστίνδα συνεχή».

Ο Γ. Μπαλάφας πρόσθεσε ότι «μπορούμε να μεταφέρουμε όποιους μπορούμε, σύμφωνα με τα ισχύοντα και τους κανονισμούς στην ηπειρωτική χώρα, που και αυτής η χωρητικότητα δεν είναι τεράστια, δεν είναι απεριόριστη. Δεν μπορούμε όμως να εμποδίσουμε ή να πνίξουμε τις βάρκες που έρχονται από τα απέναντι παράλια με καινούργιες εισροές».

«Γι’ αυτό», όπως ανέφερε, «έχει μπει ήδη επί τάπητος -και τον Οκτώβριο θα επανέλθει για να υπάρξει πιθανόν και κάποιο θετικό βήμα- το ζήτημα της αναλογικής, δίκαιης κατανομής στο σύνολο των κρατών – μελών της Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται στο ευρωπαϊκό έδαφος και δικαιούνται διεθνούς προστασίας, ασύλου κ.λπ., να μην υφίστανται το τεράστιο βάρος μονόπαντα οι χώρες πρώτης υποδοχής όπως η πατρίδα μας».

πηγή: www.avgi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.