Γιάννης Ξενάκης: ”Δεν δικαιολογούμαστε αν αποτύχουμε”

«Αν αποτύχουμε τώρα, πρέπει να εξαφανιστούμε» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Μαστιχοχωρίων, κ. Γιάννης Ξενάκης στην πρωινή εκπομπή του Κωνσταντίνου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1». Ο κ. Ξενάκης σχετικά με την εξέλιξη της νέας θητείας, τα νέα καθήκοντα αλλά και αυτή τη φοβερή συγκυρία που σχετίζεται με το ότι όλες οι ηγεσίες του νησιού μας, Δήμου, Π.Ε. Χίου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προέρχονται από το χώρο της γαλάζιας παράταξης, δήλωσε:

«Μόνοι μας έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση. Αυτά τα 4 χρόνια που έχουμε μπροστά μας δεν δικαιούμαστε και δεν μπορούμε να αποτύχουμε με όλες αυτές τις συγκυρίες. Αν δεν καταφέρουμε αυτά που πρέπει για το τόπο μας θα είμαστε αποτυχημένοι και δεν θα πρέπει να ξαναζητήσουμε τη ψήφο των πολιτών. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι και οι 7 παρατάξεις πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να εστιάσουμε στο τόπο μας και ότι εδώ δεν είναι Βουλή», αναφερόμενος περισσότερο στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων. «Ας προσπαθήσουμε αυτή τη φορά να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, ότι μπορούμε να συνθέσουμε για το καλό του τόπου», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Σχετικά με το μεταναστευτικό δήλωσε αισιόδοξος και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει λάβει ήδη τις απαραίτητες αποφάσεις και προχωρά στην υλοποίηση τους.
«Μετά τη θεματική συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, για το μεταναστευτικό, η θέση μας εξακολουθεί να παραμένει ακριβώς η ίδια με αυτή που είχαμε προεκλογικά. Το μήνυμα που έχουμε στείλει προς την κυβέρνηση είναι το εξής: αν κάναμε μια φορά θέμα το μεταναστευτικό στην προηγούμενη κυβέρνηση, τώρα θα το κάνουμε 10. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες που έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για αποσυμφόρηση των νησιών και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας. Άμεση μεταφορά από τα νησιά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου κτλ».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.