Γιάννης Ξενάκης: «Επιπόλαιο το δημοσίευμα του Τσελέντη»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης μετά την ανάρτηση του γνωστού σεισμολόγου Άκη Τσελέντη που χαρακτήρισε το 5ο δημοτικό σχολείο Χίου, σχολείο-φέρετρο. Ο κ. Ξενάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» υπογράμμισε ο δήμος αμέσως μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου του 2020 προχώρησε  σε αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων . «Συγκροτήθηκε  ειδική επιτροπή μηχανικών του υπουργείου, της τεχνικής υπηρεσίας και του ΤΕΕ και ελέγχθηκαν όλα τα κτίρια. Από τα 92 σχολικά κτίρια μόλις 2 κρίθηκαν ακατάλληλα μεταξύ των οποίων και το βόρειο κτίριο του 5ου δημοτικού σχολείου», ανέφερε προσθέτοντας ότι άμεσα ο δήμος παρήγγειλε κοντέινερ τα οποία και τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου για να είναι ασφαλείς οι μαθητές.

Παράλληλα ο κ. Ξενάκης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών καθώς το κτίριο που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι κενό και το άλλο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σύμφωνα με την έκθεση των μηχανικών. « Για το δεύτερο κτίριο όπου απαιτούνται επισκευαστικές εργασίες έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο ύψους 130.000€ και θα ξεκινήσει το έργο τον Ιούλιο όπου θα έχουν κλείσει τα σχολεία».

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε επιπόλαιο το δημοσίευμα του κ. Τσελέντη καθώς όπως είπε δίχως να έχει έρθει στη Χίο για να δει ιδίοις όμασι το σχολείο διέσπειρε τον πανικό σε γονείς και μαθητές.

Μέσω κάποιων φωτογραφιών που είδε από το facebook έγραψε ότι έγραψε και πανικόβαλε τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Ξενάκης συμπληρώνοντας  ότι τη Δευτέρα υπογράφηκε με την εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε» η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης  ύψους 460.000€.

« Καταφέραμε μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να διασφαλίσουμε χρήματα για τη μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου. Μάλιστα τη Δευτέρα έγινε η συμβασιοποίηση του έργου και πετύχαμε έκπτωση 140.000€. Μόλις γίνει η μελέτη θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Προβλέπεται η ανακατασκευή του παλιού  κτιρίου αλλά και επέκταση 740τμ.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.