Γιάννης Ρες – Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα συνεργαστεί στενά με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για αέναη προσπάθεια ενίσχυσης της δημιουργικότητας, καινοτομίας και εξωστρέφειας των Μονάδων της, ανακοινώνει την ευόδωση της συνεργασίας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού μας προκειμένου κατόπιν συνεννόησης με τα ενδιαφερόμενα σχολεία μας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) να ενταχθούν αρμονικά   δράσεις τους στο Πρόγραμμα Σπουδών, εξυπηρετώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μέσω βιωματικής και ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, πάντα εντός της οριζόμενης από το ΙΕΠ στοχοθεσίας των Νέων Α.Π.Σ., ώστε να εκλείψει τυχόν αποσπασματικός και χωρίς συνέπεια και συνάφεια χαρακτήρας των δράσεων αυτών.

Το διακύβευμα είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η συγκρότηση υγιούς αξιακού κώδικα των μαθητών μας μέσα από αυτό το project, όχι η απλή επίδειξη δράσεων και η συσσώρευση πληροφοριών.

Προς τούτο, θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωσή σας για τον αναφερόμενο σχεδιασμό, ώστε κάθε Σύλλογος Διδασκόντων αξιολογώντας το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα και προσδοκώμενα οφέλη στη μαθησιακή και ευρύτερα εκπαιδευτική διαδικασία, να αποφασίσει για τη δυνητική συμμετοχή-συνεργασία του με τους Πολιτιστικούς Φορείς του νησιού μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.