Γιατί η Δημοτική Αρχή Χίου αγνοεί τον Ήρωα Παγκοσμίου εμβέλειας Κώστα Περρίκο ;

Περίμενα σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2022 να έρθει το βράδυ για να δω την ασυνέπεια και την απαξίωση της Δημοτικής αρχής Χίου πρός τον Παγκόσμιο Ήρωα Καλλιμασιώτη Αξιωματικό της πολεμικής Αεροπορίας και αρχηγό του “ΟΥΛΑΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ” της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ πού ανατίναξε στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 το κτίριο της φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ και προξένησε μεγάλες καταστροφές στην οδό Πατησίων και ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ και το γράφω με κεφαλαία γράμματα γιατί τα τελευταία χρόνια πήγε ένα παρδαλό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων να μαγαρίσει το όνομα της οδού και ευτυχώς ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αντέδρασε!
Αλλά το θέμα είναι ότι ενώ σαν σήμερα 4 Φεβρουαρίου 1943 οι Γερμαναράδες κατακτητές εκτέλεσαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής τον Παγκόσμιο Ήρωα άξιον τέκνον της Καλλιμασιώτικης γης της Χίου, τον Αεροπόρο ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟ, ακόμη για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Χίου και οι Άρχοντες της Χίου, πλην του Παντελή ΒΡΟΥΛΗ Αντιπεριφερειάρχη Χίου που έκανε σχετική ανακοίνωση και δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, απαξίωσαν, υποβάθμισαν και αγνόησαν τον ηρωισμό και το αίμα που έδωσε στον βωμό της ελευθερίας ο Κώστας Περρίκος όπως συνέβη και την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 και δεν τον τίμησαν ούτε με ένα στεφάνι ή μία μικρή εκδήλωση στην προτομή του στο Δημοτικό κήπο πίσω από τον ανδριάντα τού μπουρλωτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη πενήντα μέτρα από το Δημαρχείο!
Λυπάμαι πού πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και Έφεδροι Αξιωματικοί και δίνουν παραστάσεις αλά καρτ γιά προβολή και μεγαλεία και για πολιτικά οφέλη με μεγάλη επιδειξιομανία και φανφάρες!
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και ο καιρός γυρίσματα και θα δούμε πάλι το έργο : ” Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα ” !
Είναι δυστυχώς λυπηρό να υπάρχει υποβάθμιση στο μεγαλείο του Ήρωα Κώστα Περρίκου πού έφερε μεγάλο πλήγμα στους Γερμαναράδες της κατοχής, ίσως ήταν και το πρώτο κατόρθωμα της Αντίστασης,  εν αντιθέσει με τον Ιάσωνα Καλαμπόκα που δεν υπάρχει ανδραγάθημα καταγεγραμμένο, πλην της δολοφονίας του στην περιοχή του Αγίου Συμεών στην σημερινή οδό που φέρει το όνομα του ” ΙΑΣΩΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ “.
Και για να μην ξεχνάμε την ιστορία σημειώνω αυτά πού έχει πει καί έχει γράψει ξημέρωμα της 4 Φεβρουαρίου 1943 στα παιδιά του ο Ήρωας Κωνσταντίνος Περρίκος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας :
” Αν ζούσα θα εξακολουθούσα την προσφορά μου και κατά την περίοδο της Ειρήνης…Σεις που θα μείνετε δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύσει και να ευτυχίσει ο κόσμος.
Δουλέψτε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των Αξίων . Αφιερώστε τη ζωή σας στην Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Η οικονομική λευτεριά είναι αυτή που θα ξεσκλαβώσει πραγματικά τον ιδρώτα της εργασίας απ’ την εκμετάλλευση του οποιουδήποτε τρίτου κατεργάρη, που για μοναδική του ικανότητα έχει να ζει εις βάρος του εργαζόμενου είτε γιατί σπούδασε την κεφαλαιοκρατική αγυρτεία, είτε γιατί είναι κληρονόμος παλαιών εκμεταλλευτών του αίματος και του ιδρώτα τών άλλων..! “
Είναι λόγια διαχρονικά και τα ζούμε σήμερα με την παγκόσμια ένταση και αναμπουμπούλα που υπάρχει καθώς  κτυπούν τα τύμπανα τού πολέμου!
Την ανάδειξη όλων αυτών των ιστορικών γεγονότων και την δημοσιοποίησή τους την οφείλουμε όλοι μας και ειδικότερα οι χωριανοί μου Καλλιμασιώτες, στον τυφλοπόντικα της βιβλιοθήκης Κοραή και Αρχιεπίσκοπο του πολιτισμού της Καλλιμασιάς καπτεν Δημήτρη Μελαχροινούδη στον οποίο εύχομαι Υγεία και μακροημέρευση με το τσατάλι στο χέρι!
Οι φωτογραφίες καταγράφουν παλαιότερες εκδηλώσεις μπροστά στο άγαλμα του Καλαμπόκα από τους Άρχοντες της Χίου πού έχουν στηθεί στην μέση του δρόμου και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία,για την μόστρα να βγούν φωτογραφία για επιδειξιομανία, …. και στην γενέτειρα του Κώστα Περρίκου στην Καλλιμασιά μπροστά στο άγαλμα του γίνεται επιμνημόσυνη δέηση από τους Ιερείς τής Καλλιμασιώτης γης!
Είμαι πολύ πικραμένος και πολύ θυμωμένος από την μεροληπτική συμπεριφορά των αρχών της Χίου και την υποβάθμιση και απαξίωση τού Ήρωα Κώστα Περρίκου!
Στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα!
Αιωνία η μνήμη των Ηρώων μας!
Καλό ξημέρωμα με Υγεία και Χαρά σ όλους τους Έλληνες απανταχού γης!
Χίος 4 Φεβρουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.